Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Gustafsonslutar på Bruks

Anders Gustafson slutar som koncernchef för Bruks och börjar som marknadsdirektör på Korsnäs, en av landets ledande tillverkare av kartong och papper.
- Jag fick ett erbjudande som var alltför spännande för att säga nej till, säger han.
Den 1 november börjar Gustafson på nya jobbet.

Annons

Anders Gustafson från Bollnäs lämnar Bruks efter fem år som vd och koncernchef. Före det var han vd i fyra år på Nefab i Runemo.

- Fem år är en lagom tid på ett och samma jobb. Jag satt och tänkte i precis de banorna när Korsnäs hörde av sig, säger han.

Någon annan anledning till att du slutar?

- Nej, det finns ingen dramatik i det här. Jag har haft fem fantastiska år på Bruks, men nu är det dags att gå vidare.

Efterträdaren hämtar Bruks från de egna leden. Ny vd och koncernchef blir Johan Johansson, född i Stockholm och uppvuxen i Kilafors. Han har många år i företaget och jobbar för tillfället i Atlanta, USA.

Korsnäs huvudkontor finns i Gävle – tänker du flytta dit?

- Nej, jag bor kvar i Bollnäs.

I Bollnäs förknippas ditt namn mest med byggandet av en bandyarena på gamla SJ-området – lägger du det projektet på hyllan nu?

- Inte alls, mitt jobb har ingen påverkan på det.

Senaste nytt på bandyfronten?

- Bollen ligger i kommunhuset. Jag väntar fortfarande på besked om det inriktningsbeslut som ska tas. Konsulterna håller visst fortfarande på och utreder. Men nog ska vi få till en bandyarena i Bollnäs.