Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anade att nyköpt mc var stulen

Någon bröt sig in i ett garage i Marma och stal en crossmotorcykel i juli. Efter att ha annonserat efter fordonet fick ägaren tips om att det fanns i Arbrå. Nu åtalas en 24-årig Arbråbo för häleri.

Ägaren till motorcykeln annonserade efter den på internet och fick tips om att den fanns hos en ung man i Arbrå. Tipset gavs till polisen, som gjorde husrannsakan i ett förråd som används av 24-åringen. Där stod mycket riktigt motorcykeln.

I polisförhör har Arbråbon berättat att det var en för honom okänd person som kom körande på motorcykeln och frågade om han ville köpa den. Arbråbon anande att den var stulen – men köpte den ändå. Han kontrollerade på internet om någon saknade fordonet, men fick ingen träff.

24-åringen har nekat till häleri, men erkänt häleriförseelse – en lindrigare form av häleri. Rättegång väntar nu i fallet.