Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anade att nyköpt mc var stulen

Någon bröt sig in i ett garage i Marma och stal en crossmotorcykel i juli. Efter att ha annonserat efter fordonet fick ägaren tips om att det fanns i Arbrå. Nu åtalas en 24-årig Arbråbo för häleri.

Annons

Ägaren till motorcykeln annonserade efter den på internet och fick tips om att den fanns hos en ung man i Arbrå. Tipset gavs till polisen, som gjorde husrannsakan i ett förråd som används av 24-åringen. Där stod mycket riktigt motorcykeln.

I polisförhör har Arbråbon berättat att det var en för honom okänd person som kom körande på motorcykeln och frågade om han ville köpa den. Arbråbon anande att den var stulen – men köpte den ändå. Han kontrollerade på internet om någon saknade fordonet, men fick ingen träff.

24-åringen har nekat till häleri, men erkänt häleriförseelse – en lindrigare form av häleri. Rättegång väntar nu i fallet.