Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amfetamindömd får skyddstillsyn

Häromdagen kom domen mot den 45-årige man från Ljusdals kommun som suttit häktad för bland annat narkotikabrott. Straffet blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Mannen, som när han greps hade drygt 100 gram narkotika, mestadels amfetamin, i sin ägo, uppgav under rättegången att narkotikan var för eget bruk. Rätten väljer dock åklagarens linje, som innebär att narkotikan var tänkt att säljas. Detta grundas på att polisen i samband med gripandet fann ett antal föremål som brukar användas vid försäljning, till exempel socker i småpåsar, vågar, en redovisningslista och ett antal plasthandskar. De föremålen förklarades förverkade av rätten.

45-åringen fälldes också för vapenbrott, eftersom han hade en elpistol utan tillstånd, och häleri.

Brotten motsvarar en påföljd av fängelse i ett år. Mannen är också tidigare dömd för narkotikabrott, men uppvisar nu motivation att genomgå behandling, därför valde rätten skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.