Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulansverksamheten påverkas på sikt

Sluta förvanska sanningen nu, ledningen för ambulansen och majoritetens politiker! menar ”Ambulansanställd”.

Det är faktiskt fler personer som har sagt upp sig än vad ni redovisar: 17 stycken i Gävle, 18 i Sandviken/Hofors, åtta i Ljusdal/ Delsbo och två i Hudiksvall, det vill säga sammanlagt 45 personer. Alla har inte gjort det på grund av jourförslaget och alla jobbar inte heller heltid, men de fattas likaväl.

Av de elva personer som Tommy Berger redovisar som nyanställda är nio rekryterade innan jourförslaget för att täcka upp vakanser som redan fanns i vår organisation varav en person inte fyllde landstingets krav om att ha jobbat två år innan ambulansjobb och fick därför en traineetjänst. Till detta kommer ett antal barn- och graviditetsledigheter. Hur kan man då gå ut och säga att det inte påverkar patientsäkerheten?

Många av dem som nu slutar sitter också på ansvarsområden som till exempel utbildningsansvar vilket kommer att påverka organisationen på sikt. Jag vet också att det finns ett antal personer till inom ambulansen som funderar på att säga upp sig. Lägg till detta det ekonomiska! Hyrsjuksköterskor för 22 000 timmar kommer att kosta många miljoner, plus övertidskostnad för den personal som är kvar i organisationen, plus introduktion för cirka 40-talet ambulanssköterskor. Tycker vi kunde göra annat för våra skattepengar!

Ambulansanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel