Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulansöverläkarens jättelön från regionen – trots att hon inte jobbar heltid

Ambulansöverläkaren Agneta Larsson tjänar 101 000 kronor i månaden för att arbeta 75 procent för Region Gävleborg. Dessutom jobbar hon halvtid som ambulansöverläkare i Stockholm – samtidigt som hon har flera uppdrag vid sidan om. Det rapporterar P4 Gävleborg.

Lönen är betydligt högre än vad en erfaren överläkare i länet har i genomsnitt. Där handlar det om 73 000 kronor i månaden för en heltidsstjänst, rapporterar P4.

När regionens treåriga avtal med Agneta Larsson går ut i november har det kostat sjukvården närmare fyra miljoner kronor.

Enligt avtalet är hon heller inte tvungen att vara på plats i Gävle motsvarande sin anställning på 75 procent. Sjukvården betalar även boende- och resekostnaderna, enligt P4.

Förutom flera sidouppdrag har hon även en halvtidsanställning som ambulansöverläkare i Stockholm. Har hon då kunnat fullfölja sitt uppdrag för ambulanssjukvården i länet – trots de dubbla uppdragen? Regiondirektör Svante Lönnbark tycker det.

– Huvudsaken är att hon gör ett bra jobb hos oss och det uppfattar jag att hon gör, säger han till P4.

Läs även: Regionen satsar fem miljoner på ny framtidsdag: "Orimligt när sjukvården går på knäna"