Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambassadör vill bli chef

Svante Kilander, Forsa, som är Sveriges ambassadör i Afghanistan, är en av 13 som söker den nya tjänsten som gymnasie- och vuxenutbildningschef i Ljusdal.

Annons

– Men det är inte säkert att jag fullföljer detta, säger Svante Kilander som i övrigt inte vill kommentera sin ansökan där han skriver att han trivs i Kabul men gärna vill arbeta framtidsinriktat och utåtblickande på hemmaplan.

I sin platsansökan skriver Svante Kilander att Ljusdal skulle kunna profilera sig som en kunskapskommun med satsning på internationella relationer (till exempel näringsliv och kultur) och kvalificerad språkundervisning.

Svante Kilander är Sveriges ambassadör i Kabul, Afghanistan, sedan 2008. Åren 2001-2006 var han ambassadör i Bukarest, Rumänien, och 2006-2008 ambassadör på utrikesdepartementet. Listan på internationella uppdrag kan göras lång och det nuvarande förordnandet i Kabul går ut 2010.

De övriga sökande till tjänsten i Ljusdal är: Anders Mebius, Stockholm, Staffan Sjödén, Stockholm, Anders Ladberg, Österfärnebo, Andreas Fahlberg, Delsbo, Monika Lavén, Delsbo, Carl-Otto Gählman, Kalix, Mike Davenport, Valbo, Per Henriksson, Helsingborg, Michael Hillblom, Norrköping, Lola Odén, Torsö, Magnus Alm, Piteå och Martin Olsson, Falun.