Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amatör stal showen på Bollnästravet

/
  • Foto: Martin ÖstergårdsHallsta Lotus (8) är ett av landets bästa kallblod. Det menar åtminstone Ulf Ohlsson som relativt enkelt kunde styra hem segern i första V65-avdelningen.
  • Francais Du Gull och Erik Lindegren vann dagens treåringslopp.

Magnus Nilsson stal showen när Sveriges travblickar riktades mot Bollnästravet på skärtorsdagen.
Hemmaamatören tog en dubbel med sina egentränade Lugnets Diamant och Lugnets Opal!
– Jag finner inga ord, sa en rörd Nilsson.

Annons

Den 36-årige Söderhamnskillen har sju hästar på sin träningslista och när Bollnästravet arrangerade V65-tävlingar i torsdags selade han ut två.

Först ut var Lugnets Diamant i ett V65-lopp med 40 000 kronor till vinnaren. Hemmaekipaget fick perfekt draghjälp i tredjespår på sista bortre långsidan och genom den sista svängen innan Nilsson gav sin häst full anfallsorder med upploppet kvar.

– Det är en riktig kämpe som alltid ger allt. Jag har aldrig haft en så här bra häst. Visst kan vi sikta på V75 i framtiden.

Magnus bytte häst till Lugnets Opal och här var det om möjligt än mindre snack om vart segern skulle hamna sedan ekipaget svept fältet i den sista svängen.

Dubbla segrar under kvällen blev det också för mer välkände Jan-Olov Persson. Först ut var hans Hallsta Lotus som med Ulf Ohlsson i vagnen kunde vinna tämligen enkelt trots galopp i spetsrusningen.

– Jag vill inte sticka ut hakan och säga att det är Sveriges bästa kallblod, men han är definitivt en av de tre bästa, sa Ohlsson.

Hemmahoppen Alfia och Stamping galopperade båda bort sina chanser i respektive lopp.

Störst uppmärksamhet under kvällen drog Hälsinglands bidrag i Rixallsvenskan – Oh Yeah och Peter Eriksson – med väldigt många anhängare på publikplatserna. Nu ville det sig inte bättre än att Oh Yeah galopperade på upploppet och blev diskvalificerad.

– Det gick lite för fort i det läget. Det var synd för han hade bra fart då och en framskjuten placering på gång. Allt verkade bra med hästen efter loppet och vi siktar på att starta så snart som möjligt igen, hälsade Eriksson de tusen delägarna.

Mer läsning

Annons