Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda kommer till Tranan

/

Den 19 februari har Amanda Jenssen premiär i Uppsala på sin stora vårturné. Dagen efter, 20 februari, kommer hon till Bollnäs och Tranan.

Annons

Amanda Jenssen kom tvåa i Idolfinalen 2007, där hon tävlade mot Marie Picasso. Men Amanda Jenssen blev ingen bortglömd tvåa, för den rockiga, askblonda tjejen har karriären mer eller mindre gått spikrakt upp efteråt.

Fram till i oktober i år hade hon släppt en skiva, turnerat och nominerats till fem grammisar. Hon kammade hem två Rockbjörnar i kategorierna Årets nykomling och Årets kvinnliga artist.

Greetings from space, låten från första skivan Killing my Darlings som var listetta länge, tog sig in på Svensktoppen bara för att abonnera på en plats där i 42 veckor.

I slutet av oktober släpptes hon sin andra skiva, albumet Happyland. Amanda har skrivit alla texter själv och tillsammans med Pär Viksten sjrivit musik och producerat. Med den i ryggen hon ger sig ut på en två månader lång turné, med start i februari. Premiären är på Katalin i Uppsala 19 februari. men redan kvällen efter, 20 februari, ger hon en konsert på Tranan i Bollnäs.

 

Mer läsning

Annons