Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alvin Östlund tappade en placering efter VM-sammandraget i Lettland

Tolva och nia – samt elva i sammandraget.
Där har ni Alvin Östlunds placeringar när motocross-VM fortsatte i Kegums, Lettland, den gångna helgen!

VM-cirkusen har nu återvänt till Europa och Kegums var den sjätte anhalten för året. MX2-klassen hade samlat 38 deltagare, där Alvin Östlund tog 16:e plats på tidskvalet. Woxnadalskillen upprepade därefter den insatsen i kvalheatet.

I den första finalen styrde Alvin i mål på en tolfteplats. Vann gjorde – som vanligt – holländaren Jeffrey Herlings. Tvåa blev britten MaxAnstie och trea hemmafavoriten Paul Jonass.

Oslagbare Herlings triumferade som väntat även i den andra finalen, återigen före Anstie. Schweizaren Jeremy Seewer kompletterade prispallen. Alvin knep en fin niondeplats.

- Gjorde två bra starter och är nöjd med körningen. Och tack till alla svenskar på plats som hejade på mig, sammanfattar han på sin facebooksida.

Totalt i VM-tabellen toppar Herlings via tolv förstaplatserpå 300 poäng. Seewer är tvåa med 230 och Jonass trea på 193.

Alvin Östlund halkade ner ett pinnhål i sammandraget, från nionde till tionde plats. Totala skörden är 110 pinnar.

Nu blir det hårdkörning framöver. Kommande helg avgörs Tysklands Grand Prix i Teutschenthal och veckan därpå väntar den italienska deltävlingen i Trentino.