Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älvdansveckan avslutades med sol

Byafesten avslutade som vanligt Älvdansveckan men i år arrangerades festen för första gången på Stenegård. Efter ihärdigt regnande under veckan som gått tittade solen fram när Byafesten startade och Älvdansveckan kunde avslutas med finväder.

Annons

På gräsmattan inne på Stenegård samlades både barn, vuxna och några hundar på medhavda filtar och stolar för att avsluta årets Älvdansvecka. I fjol arrangerades festen nere i byn i Järvsö men i år valde man i stället att satsa på festen på Stenegård.

– Stenegård är ett fantastiskt ställe att ha sådana här saker på. Det är svårare att arrangera det i byn, säger Cissi Ramsby som var med och arrangerade samt spelade under kvällen.

Vid festens början hoppades hon att det skulle komma mycket folk för att ta del av den musik som festen hade att erbjuda. Där band som Arvika original blues breakers, Dorlene love, Calaisa, Dean allen foyd, P5 records och Cissi Ramsbys orkester bjöd på en salig blandning av musikstilar. Men från start var det inte så mycket folk som hade letat sig till Stenegård. Senare framåt kvällen ökade däremot publikantalet och i stället för att sitta ner på gräset och lyssna valde många att dansa till musiken. Antingen själva eller i par.