Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alternativ för idrotten ses över

Kommunen och Glysisvallen AB har bildat en arbetsgrupp som ska hitta lösningar för nya hallar.

Det har gnisslat betänkligt mellan Glysisvallen AB och kommunen under en längre tid. Bolaget har uttryckt sitt missnöje med att möten ställdes in under hösten, det har varit många turer kring tomten där tennistältet låg tidigare och representanter i styrelsen fick läsa i tidningen att kommunen beslutat att ge 400 000 kronor mindre till bolaget.

Nu är det nya tongångar och båda parter siktar på gott samarbete. Hittills i år har politiker och tjänstemän från kommunen haft två möten med representanter för Glysisvallen AB.

– Vi har rett ut allting som har varit och tar det härifrån och framåt, säger kommunalråd Jonas Holm (M), som har utsetts till arbetsgruppens talesperson.

Efter fredagens möte bildades en arbetsgrupp som består av Jonas Holm, social- och fritidschef Ulrika Wenn samt Stefan Skalman och Bengt Olofsson från Glysisvallen AB. Arbetsgruppen har nu i uppgift att se över tre olika alternativ för hallbyggen och utveckling av idrottsverksamheten.

De områden det gäller är Håstaholmen, Ericssons lokaler samt hela Glysisområdet, där Överås och gymnasiet ingår. Gruppen ska ta fram förslag på var och hur man ska kunna bygga eller bygga om, praktiska lösningar med exempelvis gemensamt kansli och inte minst ekonomiska kalkyler.

– Kommunen har en ekonomisk verklighet där vi måste väga varje skattekrona, säger Jonas Holm.

Arbetsgruppens förslag ska läggas fram på Glysisvallens styrelsemöte i början av maj. Sedan ska beslut snabbt kunna tas både av kommunen och Glysisvallen, enligt Jonas Holm.

– Det här får inte dras i långbänk. Nu behöver vi snabbt komma fram till en lösning för idrottens och folkhälsans bästa. Det behövs förstärkningar på det här området.

Glysisvallen AB är ett bolag som ägs gemensamt av Hudiksvalls kommun och NCC.