Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alternativ för en bättre framtid

Svar till Thord Blom (20/9). Först vill jag rekommendera Thord Blom att läsa hela vårt budgetförslag och inte bara grunda sina åsikter på tidningsinsändare.

Nu framgick det ändå i insändaren att alliansen vill satsa 25 miljoner på barnomsorg och skolan och 15 miljoner på äldreomsorgen, sommarjobb till våra ungdomar och ökat underhåll av fastigheter och vägar. Dessutom vill vi investera i bättre lokaler för våra gymnasieelever, de äldres boenden och den personal som arbetar där, men var och en får väl bedöma om det är ”slätstruket, fantasilöst och luddigt”.

Påståendet om ett angrepp på satsningarna i Ljusne vill jag starkt tillbakavisa. Det satsningar som hittills gjorts i Ljusne har skett i full enighet mellan alla partier. Det vi har svarat på är en direkt fråga från journalisten om det fanns risk för ökad bypolitik med hänsyn till det ökade antalet Ljusnenamn på de tyngre kommunala posterna. Det handlade således om de politiker som kommer från Ljusne och inte om övriga Ljusnebor och inte om satsningarna.

Om ett nytt och modernt äldreboende ska byggas i privat eller kommunalt regi är egalt. Likaså om det ska drivas av kommunen eller i en annan driftsform. Det vi i dag vet är att vi inte har rätt typ av boenden med hänsyn till behoven och att de dessutom inte är belägna på rätt plats kommunen.

Hans Sundgren (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel