Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André Myhrer efter succén på hemmaplan: "Helt magiskt"

/

André Myhrer har hittat formen. Andraplatsen i Japan följdes upp med samma placering inför hemmapubliken i Stockholm i tisdags.
– Helt magiskt. Ett av de bästa racen någonsin, säger Myhrer, som i helgen jagar nya topplaceringar i Österrike.

Annons

Den första världscuptävlingen i Stockholm blev minnesvärd för André Myhrer. Han slutade själv tvåa i parallellslalomtävlingen i Hammarbybacken och hyllar nu hela arrangemanget.

– Det känns som att de kommer att fortsätta och att det kommer bli en höjdpunkt på säsongen. Man kände stämningen hela vägen upp mot start. Det är bara att tacka och ta emot för publikstödet.

Läs också: Myhrer tvåa i Hammarbybacken: "Jag är väldigt nöjd"

– Jag tror att det är bra för sporten att få komma in i städerna. Det blir lite mer spektakel av det hela, men med konkurrensen som finns om publiken i dag så krävs det kanske att man gör lite mer show av det.

Marcel Hirscher blev Myhrers överman. Österrikaren vann finalen efter en miss i första starten av Myhrer.

– Det var lite snöpligt i finalen. Jag kände nästan att jag hade Hirscher där. Jag var lite för het på första starten och gav honom lite för långt försprång. Man kan inte ge en sådan kille ett sådant försprång. Men det var nära ändå på slutet.

Han är ändå nöjd med andraplatsen, precis som han var efter andraplatsen i Japan, även om målet är att ta ytterligare ett steg upp på prispallen.

– Det är alltid målet, men jag tror att man skulle få ett tråkigt idrottsliv om man alltid är missnöjd om man är tvåa eller bakåt. Det är sådan konkurrens i dag, så är man på pallen ska man vara nöjd, säger Myhrer.

Läs också: André Myhrer tvåa i världscupslalom: "Skönt att se lite fina siffror i målgången"

Han befinner sig för tillfället i Österrike där det under fredagen och söndagen körs storslalom i Hinterstoder.

– Jag har kört i den här backen en gång förut. Det känns som en backe som kan passa ganska bra. Den är brant i början och ganska flack i slutet.

– Det har inte blivit så mycket storslalom på slutet, men det känns som att det sitter ganska bra ändå.

Många tävlingar återstår av säsongen och Myhrer hoppas nu kunna hålla i den fina form han visat i de senaste tävlingarna.

– Jag ska försöka rida på den här vågen. Jag har inte pressen att jag behöver leverera nu, så jag tror att jag kan åka mer avslappnat nu och bara gasa på.

Utöver lugnet som kommer av att ha visat att han kan prestera höjs även självförtroendet inför avslutningen av världscupen.

– Det är viktigt att få lite medgång och inte bara gå från racen och vara besviken. Det höjer självförtroendet att få känna att "i dag har jag gjort något riktigt bra", säger Myhrer.

Första åket av fredagens storslalom börjar 9.30 och sänds i SVT Play.

Läs också: Myhrer på pallen i premiärtävling

Mer läsning

Annons