Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alma gör årets Söderhamn Pride-låt - lyssna här: "Symboliserar förändring"

 
Söderhamn Pride 2016
Visa alla artiklar

En låt som förenar och sprider glädje. Nu släpper 16-åriga stjärnskottet Alma Dahlberg sin debutsingel och den officiella låten till Söderhamn Pride.

När Söderhamn Pride i sommar arrangeras för fjärde året väntas tusentals personer att sluta upp på gatorna. Och liksom tidigare år kommer musiken att ha en central roll.

Under torsdagen släpptes den officiella låten för årets evenemang.

Läs mer. Se bildspelet från förra årets Pridefest i Söderhamn

Bakom "We better run" står 16-åriga Alma Dahlberg från Söderhamn. Hon beskriver sin debutsingel som en poppig låt som gör kroppen glad.– Jag älskar Pride och har alltid gjort så vad kan bli bättre än att få göra årets Pridelåt, säger Alma Dahlberg.

Läs också: Alma och Alma var väldigt nöjda – trots att de inte vann finalen

Låten är skriven av Dimitri Stassos tillsammans med Emil Gullham och Sebastian Hallifax från gruppen Stage of Drama och hyllas av arrangören.

– Låten symboliserar arbetet för förändring och att vi ska skynda långsamt. Det är just det här vi önskar med Pride, att förena och samarbeta, säger Majs Keller som är ansvarig för Söderhamn Pride.

Årets Pridefestival arrangeras 2-5 juni. Där kommer även Eurovision-aktuella sångerskan Anna "Sahlene" Sahlin att göra ett exlusivt framträdande.

Läs också: Sahlene om nervpärsen i Eurovision

Årets Pridelåt går att lyssna till på Spotify och iTunes.