Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Allt slit ger resultat nu"

/

Nico the band är en av de fyra finalisterna i Musikpriset topplistan som arrangeras av Sveriges Radio Gävleborg.

– Vi såg tävlingen som en chans låta fler få höra vår musik. Ambitionen har ju alltid varit att många ska kunna höra vår musik. Att det är en tävling har vi inte brytt oss så mycket om, säger Nico the bands sångare Michael Stark.

Annons

Utanför replokalen på Håstaholmen kan man nästa känna vibrationernai väggarna från gitarrerna och trummorna.
– Vi har försökt komma in på radion och lämnat in skivor men det har varit svårt, så vi såg den här tävlingen som en chans att i alla fall bli spelade en gång i radion, säger Fredrik Nilsson.
Men med låten Mental exile låg bandet på topplistan i hela tio veckor, vilket var det antal veckor som ett band fick medverka med en låt.
– Vi har fått många positiva kommentarer. Det är många bekanta som har kommit fram och sagt att de hört oss på radion. Det är ju bra för bandets självförtroende att få den responsen, säger Michael.


Bandet tycker generellt inte om musiktävlingar men är positiva till Musikpriset topplistan eftersom man har låtarna i fokus och de får värdefull radiotid.
– Det är en väldigt bra idé. Många sysslar med musik här och den musik som håller tillräckligt hög klass ska absolut höras i lokalradion, säger Michael.
– Jag kan förstå att de stora rikskanalerna måste ha musik som är lite mer mainstream men i lokalradion är det viktigt att fånga upp den musik som finns i området, säger Fredrik.
Just nu håller bandet på enas om vilka låtar de ska spela live på Spegeln i Gävle när det är dags för final.
– Vi är nog inte så nervösa. Det ska bli kul att få spela och se vad man får för bekräftelse, säger Fredrik.


Vinnaren får bland annat 10 000 i prispengar och en spelning på Sommaryran i Gävle i augusti. Och för Nico the band som planerar att spela in ett par låtar under mars skulle det vara välbehövliga pengar.
– De pengarna skulle betyda mycket vid inspelningen, vi kanske skulle kunna spela in någon mer låt, säger Michael.
Dessutom vill de gärna ut och spela ännu mer. I höstas var de på en miniturné i Tyskland och härnäst ska de vara förband åt rockgruppen D-A-D.
– När vi var på en spelning i Katrineholm för ett år sedan kontaktade en kille oss. Han lovade att han skulle fixa en bra spelning åt oss och nu har han hört av sig.  Äntligen börjar allt slit vi har lagt ner ge resultat, säger Fredrik.

Mer läsning

Annons