Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt rullade HuFF:s väg – och gav fjärde raka nollan: "Vi är vassa på så många sätt"

En snabb urladdning räckte för att knäcka ett sargat Anundsjö. Och när Sandviken föll i Boden är HuFF på allvar med och slåss om serieledningen igen.

Niklas Larsson fick hålla nollan för fjärde gången i rad, Kion King gjorde sina första mål för säsongen – och HuFF är bara en poäng bakom serieledande Sandviken.

Den nionde omgången i norrlandstvåan gav en hel del positiva vibbar för Hudiksvall. Och bäst av alla var kanske Haris Camo, som styrde och ställde HuFF:s mittfält matchen igenom.

– Jag är nöjd med min egen insats. I första så pressade de bra på mitten, men i andra så fick vi ett bättre spel och mer tid. Det går lätt när alla tror på samma saker, säger Haris Camo, som på en frispark spelade fram Christoffer Ericsson till 3–0 i den 23:e minuten.

Ett mål som på många sätt blev knäcken för Anundsjö.

– Vi har haft många matcher där vi gjort mål tidigt och fått upp självförtroendet. Vi är vassa på så många sätt, när de pressar kontrar vi och vi fick in bollarna bakom deras backlinje. Vi skulle ha kunnat göra fler mål, säger Haris Camo.

Innan Ericssons mål hade Kion King tvingat fram ett självmål och sedan nickat in 2–0 på ett perfekt inlägg från Cihan Sener. King fick också avsluta matchen på stopptid med att fastställa 4–0.

– 4–0 är en stor seger, men det finns mer att hämta ur spelet. Känslan är att det sätter sig mer och mer. Det är jättespännande nu med fyra lag som slåss i toppen. Det här kommer gå ända till slutet, säger Haris Camo, som själv har hittat helt rätt sedan han kom tillbaka från Selånger.

– Det är en jättebra förening där man satsar på rätt sätt. Där jag varit innan var det på en annan nivå, och det är extra kul när man är från stan och känner folk. Och det är ett bra drag, vi är ju några som har en egen låt också. Vi blir bortskämda.

Matchfakta

HuFF–Anundsjö 4–0 (3–0)

Mål: 1–0 (8) självmål, 2–0 (17) Kion King, 3–0 (23) Christoffer Ericsson, 4–0 (90) Kion King.

Hörnor: 3–6.

Domare: Robert Ahlman, Bollnäs.

Publik: cirka 250.