Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt färre av länets barnfamiljer vräks

Under årets tre första kvartal minskade antalet vräkta barn i länet.
I Hudiksvall vräktes ett barn jämfört med noll förra året.

– Men barn blir inte hemlösa, vi arbetar alltid för att lösa detta för barnfamiljer, säger Helena Ek Fält, chef för försörjningsstöd på individ- och familjeomsorgen i Hudiksvalls kommun.

Kronofogden har sammanställt statistik för antalet anmälningar och genomförda avhysningar, det som kallas vräkningar, där barn drabbats under årets nio första månader.

I Gävleborgs län sjönk antalet barn som berördes av en genomförd avhysning mellan januari och september i fjol från 27 till sju under samma period i år. Sett till hela landet är siffrorna högst i storstadsregioner och Gävleborgs läns statistik påverkas framför allt av att Gävle har betydligt fler registrerande ärenden än de mindre orterna i länet.

– Det förvånar lite att siffrorna har sjunkit med tanke på att skulderna har ökat hos kronofogden. Men i en del fall tar kommunen över hyreskontraktet och betalar hyran. Sedan görs en avbetalningsplan med hyresgästen, säger Helena Ek Fält.