Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt eller inget - nu avgörs det

/

På söndag är det klart vem som vann. Vilka som kommer regera Sverige under de närmaste fyra åren.
Det är mindre än en vecka kvar till valdagen. Många har redan förtidsröstat – och ännu fler har inte bestämt sig. Några gör det inte förens på valdagen.

Annons

Nu är det den sista skälvande veckan innan valdagen. Allt eller inget.

Partierna gör allt för att nå ut till sina väljare. Ni kommer säkert att se en enorm satsning från de olika LO- förbunden, Hyresgästföreningen och alla andra närstående organisationer till Socialdemokraterna för att svartmåla den borgerliga regeringen.

Men Fredrik Reinfeldt är populär. Alliansen har egen majoritet i opinionsmätningarna.

Till och med LO-medlemmarna ser hellre Fredrik Reinfeldt än Mona Sahlin som statsminister, enligt en SIFO mätning som publicerades under gårdagen.

Och låt mig nämna några goda skäl att välja om just denna alliansregering. Inte den förra borgerliga regeringen, utan just den här.

Det är en kompetent och bra regering.

Tidigare borgerliga regeringar har präglats av splittring, ekonomisk inkompetens och kris.

Det verkade i början på mandatperioden som att just alliansregeringen skulle bli den första borgerliga regeringen utan att hantera en ekonomisk kris. Så blev det inte.

Men till skillnad mot tidigare borgerliga inhopp visade den här regeringen att de kan leda Sverige ur krisen.

Finansminister Anders Borg (M) blir bara starkare för varje dag som går.

Fyra år vid makten är kort tid. Den här regeringen har fått mer gjort än någon annan i den moderna historien. Till skillnad från tidigare S-ministrar har det inte varit självklart att bli omvald.

Så det som skulle bli gjort måste ske med en gång.

Det är dock inte klart än. Det är en hel del förslag som återstår. Framförallt vad gäller politik för företagare, näringspolitik, skatter och regelförenklingar.

Och vi väntar på effekterna av de förslag och ändringar som nu genomförts.

Att utbildningsdepartementet får mycket gjort undgår ingen. Men effekterna av förslagen tar fortfarande flera år. Ökar kunskaperna i skolan med tidigare betyg och skriftliga omdömen? Svaret behöver några år till på sig! Låt en borgerlig regering både få stå för och få utvärdera det som genomförts!

Och visst, med en borgerlig regering slipper du höjd bensinskatt. Det blir ingen höjd kilometerskatt. Rut-jobben och tjänsterna kommer att finnas kvar. Lag om valfrihet i äldreomsorgen kommer finnas kvar i de kommuner som infört valfriheten.

Och viktigast av allt. Under 65 av de senaste 78 åren har Socialdemokraterna suttit vid makten. Det är bra för ett land med maktskiften. Makt korrumperar om man sitter för länge.

Om det är någon regering som förtjänar att bli omvald så är det just denna!

Jag tror ni anar på vilken sida jag står. Det ska bli spännande att se vilka ni valde att rösta på.

Mer läsning

Annons