Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt du kan göra i sommar

Nu är årets turistbroschyr för Bollnäs kommun tryckt och klar. Med fräsch och omgjord layout berättar den om den kommande turistsäsongen med såväl utställningar och sevärdheter, som besöksmål, aktiviteter, shopping och hur man hittar både mat och boende.

Vad händer i dag? Aktiviteter och upplevelser för både barn och vuxna! Turistbroschyren är heller inte bara till för turister. Birgitta Jonsson, turistinformatör, ser gärna att Bollnäsborna själva bläddrar i den.

– Vi vill i alla fall uppmärksamma dem på att broschyren finns, säger Birgitta Jonsson. Vi vet att de allra flesta som turistar i Hälsingland är släkt och vänner till dem som redan bor här och då är det säkert naturligare att fråga dem om vad man kan göra och uppleva än att gå till Turistbyrån.

I år är det fullt fokus på Hälsingegårdar och på turistbyrån märks det att intresset har ökat sedan världsarvsutnämningen. Men Birgitta Jonsson ser också andra små pärlor i utbudet.

– Bymellan i Utomherten har ett fantastiskt program, säger hon. Sedan tycker jag faktiskt att sommarlustspelet på Långnäs, I grevens tid, är en kul grej.

– Undersviks hembygdsförening har ett digert program och så är det ju många som är intresserade av antikt och loppisar, fortsätter hon. Och den här våren är det ovanligt många som frågat oss om vandringsleder.