Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt annat än klargörande

Centergruppen har med sitt uttalande minst av allt åstadkommit någon tillfredsställelse för de oroliga rösterna och säkerligen många flera.

Annons

Centerpartiets landstingsgrupp skriver (25/8) under rubriken "Bollnäs sjukhus har en ljus framtid" bland annat följande:

"Landstingsgruppen har noterat att 'en del oroliga röster höjts' med anledning av det – minst sagt annorlunda förfaringssätt som nu ska tillämpas vid upphandlingar av verksamheterna vid Bollnäs sjukhus."

Samtidigt skriver gruppen att avtalsdirektören Petter Karlssons klargörande (?) för hur upphandlingen ska gå till har undanröjt eventuella farhågor.

Av vad såväl Petter Karlsson som centergruppen framför kan noteras att båda undviker att beröra – vad som i detta fall är oerhört viktigt för befolkningen i S:a Hälsingland – vilka verksamheter som ska återfinnas på sjukhuset i framtiden. I stället skriver centergruppen att det är gruppens fasta övertygelse att denna upphandlingsform är rätt väg mot en högkvalitativ och behovsanpassad verksamhet och låter oss även få veta att upphandlingen ej ska vara kostnadsbaserad utan innehållsfokuserad!

Det kan naturligtvis tolkas som att kostnaderna ej blir avgörande utan fokus ska sättas på innehållet, något som då står stick i stäv mot tidigare aviserade nerskärningar i verksamheterna vid sjukhuset.

Centergruppen har med sitt uttalande minst av allt åstadkommit någon tillfredsställelse för de oroliga rösterna och säkerligen många flera varför det enda rätta man kan göra är att tala om för de boende i södra Hälsingland vilka nerskärningar som förestår. Detta sagt med kännedom om landstingsrådet Brinks yttrande: "Det kan aldrig bli som tidigare vid sjukhuset i Bollnäs". Vad han menat avseende tidigare är ej känt men fakta kvarstår: låt oss få veta omfattning/innehåll av verksamheterna innan upphandling sker!

Orolig sörhälsing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel