Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Törnberg klar för Ljusdal

/

Pär Törnberg spelar allsvensk bandy kommande säsong.
Den 33-årige mittfältaren har skrivit på för Ljusdal.

Annons

Enligt uppgifter till Bandypuls på måndagen så skulle Pär Törnberg i det närmaste vara klar för spel i allsvenska Ljusdals BK.

På tisdagen gick LBK ut med ett pressmeddelande – den 33-årige mittfältaren är nu överens med klubben efter förhandlingar som spänt över ett halvårs tid.

– Jag är stolt över att äntligen ha fått till det, och jag har hela tiden trott och hoppats på att Pär spelar i gulgrönt den här säsongen. Han kommer att bli jätteviktig på flera plan, säger LBK:s klubbchef Ola Bengtsson i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Törnberg blickar mot Ryssland

Pär Törnberg fick inget nytt förtroende i elitserieklubben Bollnäs efter den förra säsongen, och har sedan dess förhandlat med en rad klubbar i Sverige och Ryssland.

Under tiden efter förra säsongen har jag haft många bra samtal med LBK, men samtidigt har det dykt upp andra spännande saker som jag naturligtvis velat lyssna på. Därav har beslutet dragit ut på tiden, säger Pär Törnberg, och passar på att hylla det som en gång varit i föreningen.

– LBK är en av landets mest klassiska klubbar, och jag är glad över att spela i samma färger som legender som Örjan Modin, "Lillis" Jonsson och Svechnikov. Sen tycker jag det är en ny utmaning för mig själv, och fantastiskt glädjande att se hur föreningen jobbar in sina unga talanger.

LÄS MER: Tröttkört Ljusdal slog division 1-lag – till slut

Pär Törnberg är fostrad i Edsbyns IF, och har spelat flera hundra elitseriematcher för Edsbyn, Villa Lidköping och Bollnäs. Nu ska han för första gången i karriären spela allsvensk bandy.

– Jag har väntat länge på det här beskedet, och att få addera Pär till det fundament vi jobbat fram under försäsongen är precis vad vi behöver. Pär är en etablerad klassmittfältare, och han kommer att vara en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Han har ju missat mycket av vår försäsong, men jag vet att han är väl förberedd, säger Ljusdals tränare Patrik Larsson.

Ljusdal spelade tre träningsmatcher under helgen som var; förlust mot elitserielaget Broberg och segrar mot allsvenska konkurrenten Borlänge samt mot division 1-laget Selånger.

Om två och en halv vecka, 7 november, inleder Ljusdal den norra allsvenskan mot Helenelund hemma på Idrottsparken.

Mer läsning

Annons