Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg om att vinna poängligan i norra allsvenskan: "Nej, det tror jag inte"

/

Seger mot Haparanda – och fyra nya poäng och fortsatt ledning i den norra allsvenskans poängliga för Pär Törnberg.
Men mittfältsstjärnan tror inte att han kommer vinna den i slutet.
– Jag är inte van att göra det, så jag säger nej, säger 34-åringen, som tillsammans med Daniel Skarps bjöd på show i den andra halvleken.

Annons

Ljusdal hade det inte helt lätt i den första halvleken mot HaparandaTornio – och släppte dessutom in matchens första mål på en hörna. I Ljusdal är det stjärnförvärvet Pär Törnberg som slår in hörnorna, och det gjorde han till Daniel Skarps kvittering. En start på en ny poängföreställning för Törnberg, vars Ljusdal fick "hjälp" av Haparanda att vinna den här matchen. Haparandas kapten Sakari Pörhölä slog Jonas Pettersson över armarna med klubban och fick grovt matchstraff i den första halvlekens sista minut.

LÄS MER: Petstraff och matchstraff när Ljusdal tog ny seger

– Vi har haft en tuff period nu med tre matcher på sex dagar. Vi har ju rest till Haparanda, rest hem och tränat emellan. Så det tog en halvlek innan vi fick ordning på sakerna i dag. Det kändes väldigt långsamt fram till paus, säger Pär Törnberg.

Törnberg frispelade stiligt fram Daniel Skarps till det förlösande 2–1-målet i den 67:e minuten.

Och med det gjort kunde de båda sedan bjuda på matchens grej. De har gjort det förr, och nu plockade de fram petstraffen igen. Mattias Blom tippades över ända av Haparandaförsvaret, Skarps klev fram för att ta den men petade bollen framåt och Törnberg kunde lägga in 3–1 efter att ha rundat Haparandamålvakten.

Hur gör ni med de där petstraffarna, pratar om det innan eller kommer överens under matchen?

– Nja, vi tar det från straff till straff. Nu kanske jag avslöjar lite, men vi tittar på varandra...

– Oftast kommer det någon som har läst tidningen, och då får vi stryka det. Men nu var dom (HaparandaTornio) så fokuserade på att skälla på allting annat, så då blev det enkelt, säger Pär Törnberg.

LÄS MER: Här är laget som firar nyår på bussen

Sin fjärde poäng för dagen tog Pär Törnberg när han slog in hörnan som Johan "Bejja" Berglund satte 4–1 på. Fastställandet av segersiffran 5–1 var sedan ett juniorsamarbete när Rasmus Kettunen sopade Emil Woxbergs fina inspel i tomt mål på övertid.

Pär Törnberg behåller sin ledning i poängligan i norra allsvenskan. Nu har han stått för 29 poäng på sina första 13 allsvenska bandymatcher i karriären.

Vinner du poängligan?

– Nej, är inte van att göra det så då säger jag nej. Det finns några rätt vassa målskyttar i den här serien som vräker i mål, som Klas Nordström (Tellus), och även någon i Falun också.

LÄS MER: Törnberg hjälte i ovant annandagsmatch

Efter 5–1 hemma mot HaparandaTornio så har Ljusdal nu fem raka matcher, och leder serien med sex poäng före Falu BS som har spelat en match mindre. Ljusdals två enda förluster har tidigare kommit hemma på IP.

Har ni varit så här överlägsna i en halvlek tidigare?

– Nej, i alla fall inte på hemmaplan. Vi har ett lite ödmjukare spel borta. Vi blir lite för stora på oss ibland här hemma. Men tittar man på första och andra halvlek här så är det ju svart eller vitt, säger Pär Törnberg.

LÄS MER: Ljusdal håller topptakten efter vändning mot Rättvik

Att spela tillsammans med Daniel Skarps och Johan "Bejja" Berglund uppskattar han.

– Det är ju gamla vänner som jag spelat med i Edsbyn och Bollnäs. Men överlag så är det här ett bra gäng där alla vill framåt, och det är jul att komma till träningarna. Men i bland saknar jag eliten, det ska jag säga. Förhoppningsvis kan vi ta steget så vi kommer dit, sedan om det händer i år eller om tre år, det får vi se, säger Pär Törnberg.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Mer läsning

Annons