Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg bakom Ljusdals premiärseger: "Det var kamp hela vägen"

/

Ljusdal vann den allsvenska premiären mot Helenelund – men efter en hel del besvär.
Segern säkrades först efter en fräck straffvariant, signerad Pär Törnberg.
– Det var kamp hela vägen in, säger nyförvärvet från Bollnäs.

Annons

Det blev ordentlig nerv i matchen ändå fram till slutsignalen. Ställningen var 2–1 till hemmalaget Ljusdal när Samuel Nyberg i den 90:e minuten gick omkull i straffområdet efter en duell med en försvarare. Daniel Skarps skrinnade fram och laddade för skott, men petade i stället bollen snett framåt till Pär Törnberg.

– "Pärtan" kom och sa det när jag hämtade bollen. Det var meningen att jag skulle skjuta från början. Men vi hade chansen att punktera matchen och det kändes mycket säkrare, säger Skarps.

Läs mer: Se TV-matchen Ljusdal–Helenelund här

Törnberg gjorde heller inget misstag och satte säkert bollen bakom målvakten Markus Carlsson. Ett mål som fick hela Ljusdal att dra en djup suck av lättnad efter en långa stunder jobbig hemmapremiär.

– Det var kamp hela vägen in. Det gick att spela ungefär 15 minuter in i halvlekarna för sedan blev isen lagom hoppig. Jag tror att Helenelund tyckte det var jättetrevligt. Men jag tänker inte ta ifrån dem någonting. De gjorde det trångt samtidigt som vi spelade alldeles för smått, säger Pär Törnberg.

Ett massivt bollinnehav från Ljusdal ledde till en massa hörnor men inte mycket mer. Pär Törnberg fick en av få chanser – men inte ens han kunde få bollen i mål.

– Jag hade öppet mål, men jag var lite för långsam i handlingen. Jag tycker att jag var lite dåligt tajmad i den här matchen. I och med att Helenelund försvarade sig så lågt fick jag bollen framför alla. Men det får ta några matcher, säger Törnberg självkritiskt.

– Det måste jag tänka på när jag sätter press på mig själv och blir förbannad.

Ändå var det just han som kom att spela huvudrollen. Men först var det nykomlingen Helenelund som tog ledningen efter ett frislag från Mattias Andersson.

Ljusdal var skärrat

Men kvitteringen kom strax innan paus. Ett målvaktsutkast träffade olyckligt lamporna. Och Ljusdal var kvickt i gång med bollen till Pär Törnberg som premiärmålade för sin nya klubb med ett distinkt skott.

Sedan var det en något ovan målgörare som klev fram i Ljusdal i den andra halvleken.

– Det var riktigt lättande. Vi skapade inte så många rena lägen. Det var ett slumpmål. Men det var viktigt, säger Filip Ljus.

Berätta om målet?

– Det var Emil Woxberg som knackade in den mot mål och jag fick träff på volley. Det kändes nästan som offside, säger den talangfulle 17-åringen.

Pär Törnberg igen:

– Vi fick 2–1 relativt tidigt och sen hade vi en period där vi ska punktera matchen.

Törnbergs avslutande mål säkrade sedan två premiärpoäng till Ljusdal.

– Det handlar trots allt om det. Det gäller att vinna matcher när det är tuffa förhållanden och det blir lite ängsligt. Många matcher ´framöver kommer att se ut precis som den här, säger han.

Läs mer: Ljusdal brände hörnor i massor: "Starkt att vinna ändå"

Mer läsning

Annons