Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenssons glädjebesked efter mystiska sjukdomen: "Jag ska spela bandy"

Det har varit en kamp som pågått i flera månader. Nu tycks Ljusdals BK:s målvaktsprofil Jonas Svensson äntligen vara fri från den mystiska sjukdomen – och han är fast besluten om att spela bandy i vinter. – Absolut, det är tanken, säger han.

Annons

Den 26 december, i 6–4-segern borta mot Haparandra, spelade Jonas Svensson sin sista match för säsongen med Ljusdals BK. Då hade målvakten drabbats av en mystisk sjukdom som bland annat innebar feber och att stora leder i kroppen – som runt knän och fötter – svullnade upp. I januari kom beskedet att han drabbats av borrelia.

Sedan dess har det varit tyst runt Jonas Svensson och frågetecknen kring hans hälsa och fortsatta bandyspelande har varit många.

Nu ger han glädjande svar. Jonas Svensson säger att han mår bra och att beskedet om borrelia var felaktigt.

– Jag har tagit en miljard prover hit och dit. Till 98 procents säkerhet var det nån form av infektion som kan komma från vad som helst, som en förkylning, och det är stor risk att det är så. Hela höstarna går man ju runt och är förkyld, säger han.

– Saker och ting har börjat räta upp sig. Proverna är bra och hela den biten, så det är bra. Jag har en inflammation kvar i foten, men annars är det bra.

Jonas Svensson under sjukdomstiden i vintras.

LÄS MER: Långläsning: Svensson - han som blev kvar

Under flera månader av ovisshet har han förutom borrelia utretts för bland annat en kronisk ryggsjukdom. Därför var det ett positivt besked för Jonas Svensson att det "bara" har handlat om en ihärdig infektion.

– Det är supersuperbra, det bästa som kunde hända. Nu blir man frisk, om inte läkarna mot förmodan har fel, säger han.

Hur har tiden med sjukdomen varit?

– Ett tag var man rejält hängig. Det har tagit tid att bli bra, för man blev rejält nedgången. Från sen vår har jag mått bättre. Alla prover är bra, själva sjukdomen har gått över. Det är bara att sviterna måste läka bort och det håller de på att göra, så det är absolut på rätt väg. Det ska nog inte vara så himla långt bort att man kan spela bandy.

Hur ser du på din bandyframtid nu?

– Vi som lag ska vara riktigt bra i vinter, och sedan läkarna lokaliserade hur det har varit med mig så har det inte varit några frågetecken kring att jag ska spela bandy.

Du är helt inställd på att spela i vinter?

– Absolut, det är tanken. Det har blivit så pass mycket bättre.

Har du kunnat träna något över huvud taget medan du varit sjuk?

– Från i början av sommaren har jag kunnat rehabträna, men jag har inte kunnat köra tung styrketräning.

Är du med och tränar med truppen nu eller kör du själv?

– Jag var med runt truppen under slutet av vintern och hela tiden nu, så mycket man har kunnat, trots att man inte tränat. Jag är absolut positiv inför vintern och att kunna vara med och spela, säger Jonas Svensson.

Jonas Svensson på Ljusdals BK:s ispremiär under tisdagen.

Enligt uppgifter till Bandypuls har Ljusdals BK, trots Jonas Svenssons besked, en reservplan om det skulle vara så att en comeback skulle dröja eller mot förmodan inte bli av. Klubblöse Henrik Rehnvall, senast i Broberg , ska vara ett intressant namn och det bekräftas av klubbchefen Ola Bengtsson.

– Jag kan bekräfta att vi har pratat om Rehnvall, och jag tror att Larsson (Patrik, tränaren) har slagit honom en signal. Blir Jonas inte frisk så måste vi ha ett alternativ, säger han.

På målvaktssidan har Ljusdals BK även Axel Nilzon, som hoppade in i vintras när Jonas Svensson var sjuk, och junioren Adam Björk .

Mer läsning

Annons