Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals poängräddare om det iskalla krysset på IP: "Vi skapar för lite lägen"

/
  • Jonas Petterson fixade en poäng – men var lagom nöjd med det.
  • Pär Törnberg var drivande i Ljusdal, som vanligt. Men nådde inte hela vägen, den här gången.

Minus 20 grader och tre perioder på IP.
Då frös topplaget Ljusdals toppform till en kamp mot kramp – och ett defensivt starkt Gustavsberg.
– Tre skott på 90 minuter duger ju inte, säger Jonas Pettersson, sen poängräddare (1–1) i tredje perioden.

Annons

Ljusdal har visat lovande topptakter den senaste tiden, och ett kvalspel börjat hägra.

Och i planen för det gulgröna återtåget skulle ju tabelltian Gustavsberg på hemmais bjuda på tämligen säkra poäng.

Detta även om det fanns varningsflaggor. Gustavsberg har varit nära i många matcher, och kom också med en skrällseger (4–3) hemma mot topplaget Tellus .

Nu blev det perfekta förutsättningar för en kämpastark underdog, med flera vassa fartspelare i kontringarna, på ett bottenfruset IP.

– Alltså, det handlade absolut inte om underskattning. Men såklart den här kylan och tre perioder, med mer vila, passade Gustavsberg bättre än oss, säger den 25-årige högerhalven Jonas Pettersson, en av få heta lirare i hemmalaget.

Läs mer: Pettersson bakom segern mot Katrineholm

Som samtidigt är snabb att vifta bort den (bort)förklaringen.

– Vi kan ändå inte skylla på omständigheterna. Under de två första perioderna är vi helt enkelt för dåliga och skapar på tok för lite framåt. Vi åker bandy i stället för att låta bollen göra jobbet, säger "JP", som samtidigt ger en eloge till gäster med stenhård arbetsmoral.

– De kämpar ju som för livet, och med en ledning får de energin.

Sent i första perioden prickade Robin Adolfsson rätt på Gustavs andra hörna.

I det läget dessutom ett fullt rättvist ledningsmål efter en period där gästerna hade det mesta av det bästa, och LBK förgäves letade efter något som ens liknade ett ordnat offensivt spel.

– Andra perioden blev ju inte mycket bättre den, vi spelar på för få och då blir det ganska enkelt för dem att försvara sig också. De fick matchen precis dit de ville, säger Jonas Pettersson.

Först i den tredje perioden hittade Ljusdal en offensiv växel värd namnet, samtidigt som orken började tryta för ett Gustavs som "parkerade bussen" och lade all energi i defensiven.

– Det märktes redan i slutet på andra perioden att de började tröttna, det blev mer av rensningar och färre attacker, säger "JP".

Men trots ett bra tryck, en rad hörnor och några hyggliga chanser så hade det gått ett stelfruset troll i hemmalagets aktioner.

Ända till den 82:a minuten då Jonas Pettersson klev in från högerkanten och hittade en väg framåt utmed kortsidan, avslutat med en stilig skottfösning i nättaket.

– Jag bestämde mig för att försöka gå hela vägen. Såklart det var otroligt skönt när den satt, att äntligen få hål på dem. Och hade vi bara fått det tidigare tror jag vi tagit hem det här. Nu känns det ju ändå som en förlorad poäng, konstaterar Jonas Pettersson som, tillsammans med Pär Törnberg, var klart bäst i Ljusdal.

Läs mer: Törnberg om att lämna Ljusdal

Ljusdal håller ändå täten i norra allsvenskan, tre poäng före jagande Tellus och Katrineholm.

Läs mer: Läget i tabellen

På lördag väntar tuff bortamatch mot tabellfemman Falu BS, då hoppas Jonas Pettersson att laget kan tvätta bort den här plumpen.

– Vi måste bara höja oss, och skapa fler målchanser.

Kanske kan nyförvärvet Jonatan Sundberg (spelklar på lördag) bli den offensiva injektion som behövs.

Mer läsning

Annons