Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals målvakt om underliga sjukdomen: "Kan inte säga vad det beror på"

/
  • Jonas Svensson med kryckor. Målvakten har drabbats av en sjukdom – läkarna vet inte vad det är.

Målvaktsprofilen Jonas Svensson har tagit sig igenom en karriär utan några värre skador.
Men nu har han drabbats av något som läkarna inte kan ge besked om.
– Jag har lämnat en miljard prover, säger Jonas Svensson, som spelade ett par matcher med ryggont och nu har missat de tre senaste i Ljusdalsmålet.

Annons

Jonas Svensson besvärades av ryggont i matcherna mot Rättvik innan jul och Haparanda på annandagen.

– Jag var som ett kolli, inte fräsch alls, säger 31-åringen, som är inne på sin sjunde säsong i Ljusdal efter hemkomsten från Hammarby och Sandviken.

LÄS MER: Rättviks nya målvakt om sin sjukdom

Efter annandagsmatchen mot Haparanda har han brutit med bandyn – bara att sköta vardagen är svårt nog. Jonas Svensson har svullnat upp i både knä och fot på samma sida av kroppen och samtidigt haft feber och hög sänka. Men efter flera läkarbesök och "en miljard prover" så kan inget besked ges om vad han lider av för slags sjukdom.

– Det är det som är grejen, man vet inte vad det beror på. Man har försökt att härleda det, har jag åkt på någon smäll tidigare eller vad handlar det om, frågar han sig.

– Som alla andra så har jag väl tränat och spelat förkyld och så, så som det kan bli. Men nu kände jag att "nu blev det fel grabben", säger Jonas Svensson.

LÄS MER: Bandypuls listar – här är spelarna att hålla koll på i norra allsvenskan

I Ljusdals tre senaste matcher har allsvenske debutanten Axel Nilzon axlat Jonas Svenssons roll mellan stolparna. Men då Jonas Svensson knappt har kunnat stå på benen så har han inte kunnat följa sin "lärjunge".

– Grejen är ju att jag varit så trött... Jag såg tre minuter av matchen senast. Men han har ju skött det bra, det kan man läsa av målen han släppt in. Axel är rolig att träna med, för han är nyfiken och vill lära sig, säger Jonas Svensson.

LÄS MER: Bistert slut för Svensson

Om och när han kan spela bandy nästa gång – den frågan har inga svar i dagsläget. På lördagen åker LBK till Falun för allsvensk toppmatch mot BS.

LÄS MER: Jonas Svensson – han som blev kvar

Mer läsning

Annons