Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är nästa elitseriespelare som går till Ljusdal: "Passar perfekt"

Förra veckan var det Olle Sundin från Gripen. Nu ansluter ytterligare en elitseriespelare till allsvenska Ljusdals BK – Marcus Wikman. – Vi behöver en defensiv mittfältare, Wikman passar perfekt, säger klubbchefen Ola Bengtsson.

Annons

Marcus Wikman är klar för Ljusdal.

– Vi är överens, så vi kan gå ut med det i dag, säger Ola Bengtsson om värvningen av mittfältaren Marcus Wikman.

Mittfältaren fick inte nytt förtroende i Bollnäs efter tio elitseriesäsonger i moderklubben.

– Det är som det är. Men jag tror att det här kommer bli bra också, säger 26-årige Marcus Wikman, som i och med sina meriter på högre nivå räknar med en lite mer ansvarsfull roll i allsvenska Ljusdal.

– Jag tror att det blir mer ansvar nu, det känns inspirerande. Det känns skönt att ha bestämt sig nu, att det är klart, säger Marcus Wikman, och svarar "det är ingenting jag behöver nämna, det är Ljusdal som gäller nu" på frågan om det fanns fler klubbar inblandade när han gjorde sitt val.

Någon större koll på sin nya allsvenska miljö har han dock inte.

– Jag har dålig koll så där, jag såg någon match i fjol. Men det kan väl bli en rolig upplevelse, säger han.

Marcus Wikman kommer bo kvar med sin sambo i Bollnäs och pendla till Ljusdal för träningar och matcher.

– "Bejja" (Johan Berglund) och Larsson (Patrik) åker ju från Bollnäs också, så det kommer säkert fungera jättebra, säger Marcus Wikman.

LÄS MER: Wikman lämnar Bollnäs

Kontraktet med Ljusdal är på ett plus ett år – och han väntas ersätta en annan före detta Bollnässpelare.

– Vi antar efter samtal med Skarps (Daniel) att han kommer tacka för sig. Så vi behöver en defensiv mittfältare, och Wikman passar perfekt, säger Ola Bengtsson, som samtidigt meddelar att det kommer komma ett beslut angående elitserien på torsdagen.

– Vi har haft ett styrelsemöte där vi har haft sportråd, lagkapten, tränare och kanslipersonal med, där vi vänt och vridit på det här. Sedan har vi haft fler samtal internt. På torsdag kommer Ewa-Lotta (Sköld, ordförande i LBK) leverera vårt svar till förbundet, säger Ola Bengtsson.

LÄS MER: Olle Sundin klar för Ljusdal

Mer läsning

Annons