Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årige junioren i huvudrollen när Ljusdal vann: "Det är där jag ska vara"

/

På torsdagskvällen tog han säsongens tyngsta skalp med P16-laget.
Kvällen därpå gjorde Edvin Persson sitt första A-lagsmål, när Ljusdal besegrade Västanfors med 5–2.
– Det är där jag ska vara som forward, säger den 16-årige junioren.

Annons

Edvin Persson har spelat två matcher inom loppet av två dagar. Och vilka matcher, sen.

På torsdagen gjorde han två mål när Ljusdals P16 besegrade serieledaren Broberg med hela 9–3, någonting som inte många trodde på förhand.

Och på fredagskvällen var han åter igen uttagen till spel med A-laget, när Ljusdal gästades av Västanfors. Det var Edvin Perssons 18:e match i allsvenskan den här säsongen.

– Jag har inte haft så mycket speltid, men när jag väl får det är det bara skitkul att få vara med, säger han om säsongen hittills.

Begränsat med speltid till trots, mot Västanfors spelade han en av huvudrollerna när Ljusdal vann med 5–2. I den 66:e matchminuten klev Persson fram, och stod bakom det matchavgörande 4–2.

På ett inspel från vänsterkanten tryckte han in bollen i mål, när han vid rätt tidpunkt dök upp vid den bortre stolpen.

– Fint inspel av Sundberg (Jonathan). Det är där jag ska vara som forward, och nu får jag trycka dit den. Jag vet att den där bollen kommer att komma dit, så jag åker in på en gång. Skönt som fan att göra mål med A-laget.

Målet var hans första i allsvenskan och följdes såklart av ett högt målvrål. Efter det kunde hans Ljusdal på ett komfortabelt sätt kontrollera matchen, fram till slutsignalen och slutresultatet 5–2.

Segern innebär att Ljusdal även i teorin är helt klart för elitseriekval. Inför matchen fanns det en mikroskopisk och högst orealistisk möjlighet att Tellus och Unik skulle kunna ha placerat Ljusdal på en tredjeplats.

Men nu befäste Ljusdal alltså serieledningen, och kan börja ladda för kval på allvar.

– Det ska bli kul, att få spela kval. Sen får vi se vad som händer.

Vad tror du om era chanser?

– Jag har ingen aning. Vi kan matcha elitserielag, tror jag, säger Edvin Persson och lägger extra betoning på "tror".

Dubbleringen med A-lag och P16 kommer han att fortsätta med, och nu hoppas han att P16 ska få en extra skjuts mot slutet av säsongen.

– Det har gått lite knackigt där, men det känns som att det lossnar så nu ska vi ta lite poäng där också. Mot Broberg hade vi ett kanonspel, inte riktigt likt oss faktiskt, säger Persson och ler.

Mer läsning

Annons