Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal krossade finska mästarlaget: "Jag vet inte vad jag ska säga, de var inte skitbra"

Ljusdals starka försäsong fortsätter. På lördagen slog laget finska mästaren Botnia med 11–1.
Ett resultat som inte överraskade veteranen Johan Berglund.
– Vi spelar en modern, rolig och attraktiv bandy i år, säger 33-åringen.

Annons

Ljusdal glider upp som en solklar favorit att vinna allsvenskan den här säsongen. Med vassa nyförvärv och ett försvar som redan förra vintern visade sig stå pall finns det fog för det.

LÄS ÄVEN: Pettersson glödhet i Uppsala

Och Johan Berglund hoppas att det ska väcka liv i bandyintresset igen...

– Jag kan väl säga att om folk kommer till IP i vinter så blir det rolig och fartfylld bandy. Det känns som om vi är värd mer än de 450 som kom förra säsongen, och det kommer komma fler nu. För det finns ett intresse som vaknat till liv med de värvningar vi gjort, säger han.

Ljusdals libero Johan Berglund ser fram mot en ny säsong – och en ny toppattack mot elitserien.

Efter stabila insatser i Champions Cup, med förluster mot Edsbyn och Broberg, väntade match mot Botnia på lördagen. Och det det blev till slut en enkel historia.

– De är finska mästare i alla fall, jag vet inte vad jag ska säga om dem. De var inte skitbra. men första kvarten var de hetare än oss och skapade faktiskt några farliga lägen. Men sedan tar vi över och äger matchen, säger Johan Berglund.

LÄS ÄVEN: Dubbla förluster i DM – men positiva besked

Ljusdal hade 4–0 i paus och nar det var över stod det 11–1 på tavlan, bland annat efter sju mål från hete Jonas Pettersson.

– Jag känner att det börjar ta sig, vi har ju fått in spelskickliga spelare. Försvaret är det sista vi behöver oroa oss för, defensiven satte vi redan förra säsongen. Det var den som tog oss till seriesegern. Nu har vi kryddat laget så det blivit perfekt, säger Johan Berglund.

Känns det som om den här säsongen kommer bli roligare än den förra?

– Handen på hjärtat var det sådär att åka runt i allsvenskan förra året, det var första gången jag spelade där och det var nya upplevelser om man säger så. Nu är det roligare när vi spelar en attraktiv och modern bandy.

Matchfakta

Ljusdal–Botnia 11–1 (4–0)

Mål, Ljusdal: Jonas Pettersson 7, Micha Svechnikov 2, Samuel Nyberg 2.

Mer läsning

Annons