Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedvall skrev på nytt kontrakt

/

Gefle IF kommer att behålla sin förstemålvakt.
Under måndagsförmiddagen skrev Emil Hedvall på ett kontrakt över två år.

Annons

Hedvall tog den här säsongen över efter Mattias Hugosson, och stod 26 matcher. Han höll nollan i fem av dessa.

– Det känns bra och tryggt att Emil förlänger med oss. Han har gjort en bra säsong, där han tagit steg i sin utveckling. Vi tror att han kommer att kunna utvecklas ännu mer. Vi är väldigt glada över att han fortsätter i GIF, säger sportchefen Hasse Berggren till klubbens hemsida.

Emil Hedvall kom till GIF 2009 från Söderhamns FF. Under lång tid stod han i skuggan av evighetsmaskinen Mattias Hugosson, men efter flera säsonger på bänken fick han starta i Allsvenskan för första gången 2013. Totalt blev det sju matcher den säsongen.

När Hugosson inför årets säsong slutade har dock Hedvall tagit över som förstemålvakt. Han vaktade målet 26 matcher den här säsongen och höll nollan fem gånger. Med en räddningsstatistik på 76 procent slutade han fyra i den allsvenska målvaktsligan.

– Det känns bra att få klart vad man ska göra de kommande två åren. Det är också det bästa, både för mig och familjen, att fortsätta som tidigare. Jag har varit i Gefle i sex år och det är ett tecken på att man trivs, säger Emil Hedvall i en kommentar till helahälsingland.se.

Mer läsning

Annons