Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvenskan nästa för Niclas Larsson

De senaste dygnen har varit en enda lång fest för Gif Sundsvall som i lördags tog sig tillbaka till allsvenskan. Bland alla firande spelare finns förre ABK-målvakten Niclas Larsson, som nu hoppas på debut även i högsta serien.

Gif Sundsvall inledde och avslutade säsongen med dubbla förluster, men det var ingen hejd på firandet på Stadsparksvallen när Giffarna fick veta att avancemanget var säkrat.

– Det var hemskt på slutet, bland det värsta jag har varit med om. Det är väldigt jobbigt att sitta bredvid och inte kunna påverka, säger Niclas Larsson som såg målvaktskollegan Tommy Naurin släppa in både 1–1 och 2–1 mot Jönköping Södra.

Men tack vare att Hammarby vann mot Ängelholm kunde Niclas och lagkamraterna ta på sig de gula tröjorna som förkunnade att det är dags för allsvenskan igen.

– Det var den skönaste bussresan efter en bortamatch någonsin, säger Niclas Larsson om de 64 lätta milen till Sundsvall.

Laget var hemma klockan sex på söndagsmorgonen. De fick några timmars sömn och vila innan de firade med supportrarna. I går fick de sedan ta emot stadens hyllningar på Stora Torget innan spelarna skiljdes åt.

– Det har varit firande och festande precis hela tiden, säger Niclas som var tillbaka hemma i Hudiksvall i går eftermiddag.

29-årige Niclas har ett år kvar på kontraktet och vill givetvis vakta målet även i allsvenska matcher.

– Vi har inte diskuterat vad som händer nästa år, förhoppningsvis vet jag mer före årsskiftet. Nu ska jag i alla fall bara ta det lugnt och ha det gott.