Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft motstånd att vänta under försäsongen

Hudik/Björkberg har tränat inomhus i knappt två veckor.
I helgen drar försäsongen i gång på allvar med första träningsmatchen.
– Det har sett bra ut, säger tränaren Andreas Asp inför mötet med SSL-nykomlingen Gävle GIK på bortaplan.

Annons

Två möten med SSL-nykomlingen Gävle, ett möte mot etablerade SSL-laget Granlo samt match mot division 1-lagen Sandviken, Farsta och Runsten.

Hudik/Björkberg har valt tuffa motstånd när försäsongen planerats. Men än så länge ingen inplanerad match mot kommande motstånd i allsvenskan.

– Dels vill man inte möta lag i samma serie på försäsongen och dels är det ganska naturligt att möta bra division 1-lag och SSL-lag. Mot division 1-lagen får man träna det offensiva spelet och mot SSL-lagen blir det defensiven i fokus. Det är bra med naturliga fokus i alla matcher, säger Andreas Asp.

Trots att det var längesedan H/B-spelarna bjöds på riktigt matchspel är lördagens första träningsmatch mot GGIK inte bara till för att få spel i benen. Det hårda jobbet inför säsongen ska börja direkt.

– Vi ska jobba med ett nytt försvarsspel så det blir viktigt att försöka jobba efter de riktlinjerna. Sedan ska vi testa lite olika formationer och se hur kemin fungerar mellan spelarna och så.

I och med värvningen av Linus Hansson har H/B plockat in fyra nya spelare i truppen inför säsongen. Men någon klar idé om hur formationerna ska se ut när säsongen väl börjar finns inte ännu.

– De som spelade ihop förra året fungerade ju bra, men vi får se hur vi kommer ställa upp laget.

Sedan inomhusträningarna började har H/B haft fler och fler spelare på plats. Ett nystartat samarbete med Ljusdal ska gynna båda klubbarna, om än på lite olika sätt.

– Deras spelare kan komma och träna med oss och vi ska kunna skicka ner spelare till Ljusdal som inte spelat den senaste matchen för oss, säger Andreas Asp.

Mer läsning

Annons