Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff uppgift för H/B i serieomstarten: "Det är en jäkla utmaning"

/

Fem dagar före julafton åkte förlorade Hudik/Björkberg hemma mot Djurgården efter förlängning.
Sedan dess har Thomas Elving tagit över som huvudtränare och nu laddar laget för omstart i allsvenskan.
– Det är en jäkla utmaning, säger Thomas Elving inför lördagens match mot Salem.

Annons

Tabellfyran Salem på bortaplan. Thomas Elving och Hudik/Björkberg hade inte kunnat få en så mycket svårare uppgift att ta sig an efter juluppehållet.

H/B har varit spelledigt sedan 19 december förra året, och till vårsäsongen gäller det att hitta formen om man ska lyckas klättra ovanför nedflyttningsstrecket.

Läs mer: Han tog över tränarsysslan i H/B

– Det känns bra och inspirerande, men en jäkla utmaning också. Vi kommer bygga mycket på att killarna får ta ett oerhört ansvar, säger Thomas Elving som tagit över huvudtränarsysslan sedan Andreas Asp fått lämna.

Under speluppehållet har det mestadels varit individuell träning för H/B-spelarna.

– Men vi har haft några sammanslutningar gemensamt också. Många har varit bortresta, två-tre utomlands, två-tre i fjällen också bröderna Hansson hemma i Dalarna. Men alla har rapporterat till mig hela tiden, säger Thomas Elving som precis som under hela höstsäsongen har en tunn trupp att tillgå.

Läs mer: H/B-spelaren som höll i gång lite annorlunda i jul

Dessutom har det varit några förkylningar i laget under uppehållet och en del frågetecken finns även till helgens match.

– Viktor Borg har vilat lite under veckan på grund av förkylning. Jesper Wiklund har gjort illa handen och provade på träningen i tisdags men det gick inte. Han har problem att hålla i klubban, säger Thomas Elving.

Salem vann mötet på Håstaholmen i höstas med 10–7 och Thomas Elving räknar inte direkt med någon enklare uppgift i lördagens bortamatch.

– I mina ögon är Salem definitivt ett av seriens bättre lag. Jag vet vad våra spelare kan och vi gör mycket mål mot de flesta lagen. Kan vi fortsätta med det och sätta defensiven kan Salem få en otrevlig överraskning, säger han.

Är det stressande att ligga under nedflyttningsstrecket?

– Nej, inte alls. Inte än i alla fall, det är så pass många matcher kvar. Jag vill hellre ligga ovanför men då är man hela tiden jagad i stället, säger Thomas Elving.

Mer läsning

Annons