Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarbyte i Hudik/Björkberg – två veckor före premiären

/
  • Stefan Månsson hoppar av tränaruppdraget efter bara fyra månader.

I maj gjorde Hudik/Björkberg klart med Stefan Månström som en av två huvudtränare.
Nu kliver han av uppdraget redan innan allsvenskan börjat.
– Det är inte så dramatiskt, säger klubbens sekreterare Johnny Olofsson.

Annons

Bara några månader efter att Stefan Månström blev klar som tränare för Hudik/Björkberg hoppar han av och ersätts med Thomas Elfving och målvaktstränaren och materialförvaltaren Kenneth Könberg – duon som tillsammans med Pelle Westner ledde klubben till allsvenskan i fjol.

Enligt Stefan Månström, som sedan augusti jobbar i Järvsö, avsäger han sig uppdraget på grund av resorna i arbetet.

– Jag kommer att vara borta ganska mycket och när jag kommer hem så är det sent på kvällarna. Det blir svårt att få ihop det, det är inte mer komplicerat än så, säger han i en kort kommentar från golfbanan.

Även Hudik/Björkbergs presskontakt Johnny Olofsson, sekreterare i klubbens styrelse, tonar ner det sena tränarbytet, som kommer bara två veckor innan allsvenska premiären hemma mot Wibax Patriot IBK Piteå.

– Det är inte så jäkla dramatiskt som det låter. Det tar en oherrans massa tid att vara allsvensk tränare och det är engagemanget som blir lidande när tiden brister, säger han.

Det handlar inte om att det spruckit mellan tränaren och spelarna?

– Inte på det sättet. Sedan kan det givetvis vara så att spelarna tycker att en tränare ska vara på varje träning jämt och det har Stefan inte kunnat vara.

Stefan Månström lämnar dock inte Hudik/Björkberg helt och hållet. Han kommer att vara delaktig på bänken tillsammans med huvudtränarna Thomas Elfving och unge Andreas Asp under matcherna.

– Han har en otroligt analytisk förmåga, att se spelsituationer är hans absoluta styrka. Det kommer han att ge Andreas och Thomas även fortsättningsvis, säger Johnny Olofsson, som välkomnar Hudik/Björkberg-profilen Thomas Elfving tillbaka.

– Det här blir det bästa egentligen och det här var kanske vårt förstaalternativ från början eftersom han var med och tog upp laget i allsvenskan.

Thomas Elfving hade tänkt sig ett sabbatsår förra säsongen, bland annat på grund av bristande ork och svaga blodvärden, men värvades in i Hudik/Björkberg i december när Love Borg klev av som tränare.

Därför hade han i stället tänkt vara ledig från innebandyn den här säsongen, men sabbatsåret får vänta.

– Jag älskar de här killarna och laget och de har respekt för mig, så det är inga problem. Den här veckan har jag mest snackat ihop mig med Andreas för att bygga vidare på vad han och Stefan börjat med, säger Thomas Elfving.

– Andreas kommer att ta alla träningar och jag hjälper till på vissa träningar och i alla matcher. Det är tufft att vara 22 år och ha hela ansvaret själv, förhoppningsvis ska jag kunna bidra med lite rutin.

Hudik/Björkberg möter IBK Sundsvall på Håstaholmen under lördagen.

Mer läsning

Annons