Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSL-meriterad spelare förstärker H/B

/
  • SSL-meriterade Jesper Lundgren förstärker H/B inför säsongen.

Med mindre än två veckor kvar till seriepremiär har en mindre bomb slagit ner i Hudik/Björkbergs trupp.
SSL-meriterade centern Jesper Lundgren, 27, ansluter på lån från Gävle GIK.
– Det är hur stort som helst att han kommer hit, säger H/B-tränaren Andreas Asp.

Annons

Kort innan seriepremiären i allsvenskan har Hudik/Björkberg gjort klart med sitt mest meriterade nyförvärv hittills. Jesper Lundgren lånas in från SSL-nykomlingen Gävle GIK. 27-åringen har spelat en säsong i SSL med Sirius.

– Det är fantastiskt, han kommer förstärka mycket. Han är bra både framåt och bakåt i banan och kommer bidra med mycket rutin. Han vet vad som krävs, säger H/B-tränaren Andreas Asp.

Övergången är speciell på många sätt. I slutet av augusti valde Jesper Lundgren och Gävle GIK att gå skilda vägar. Ett sportsligt beslut enligt GGIK-tränaren Andreas Lindström, men Jesper Lundgren hävdade att det var dåligt ledarskap.

– Men nu har jag försökt lägga det där bakom mig, det har varit. Nu fokuserar jag på den här säsongen i Hudik/Björkberg, säger Jesper Lundgren.

Under försäsongen har han bland annat provspelat med SSL-laget Granlo , men många klubbar har hört av sig.

– Jag hade inte räknat med att intresset skulle vara så stort med så kort tid kvar till säsongen.

Varför blev det Hudik/Björkberg?

– Jag känner många av grabbarna i laget sedan innan och klubben ger mig bra förutsättningar både på och utanför planen. Jag bor i Gävle och jobbar i närområdet så jag kan behålla min vardag hemma och det är skönt.

Jesper Lundgren beskriver sig själv som en bra passningsspelare med kyla och en del rutin. Just passningsskickligheten fick H/B se prov på i träningsmatchen mot IBK Sundsvall, där Lundgren var med och assisterade till hemmalagets alla tre mål.

– Det gick bra. Jag hade trevliga kedjekamrater och känner mig väldigt välkommen i laget. Det underlättar naturligtvis, säger han.

Att komma till ett nykomlingslag är Jesper mer än van vid redan. När han lämnade GGIK för Sirius var uppsalalaget nykomling i högsta serien. Precis som GGIK var i allsvenskan när han återvände inför förra säsongen.

– Det är speciellt att spela i en ny serie. Man har mycket att vinna och det är ofta bra energi i truppen. Det är skönt att inte ha så mycket press på sig.

Med en säsong bakom sig i högsta serien är det dit Jesper vill återvända en dag.

– Det var väldigt lärorikt på alla sätt och vis att spela i SSL och det är där jag vill och ska vara i framtiden. Men samtidigt är det utvecklande att spela med en nykomling i allsvenskan, säger Jesper Lundgren.

Mer läsning

Annons