Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saarinen visade framfötterna i tryoutmatch

/

Sami Saarinen från Hämeenlinna i Finland var den mest intressanta spelaren som deltog i den "tryoutmatch" som Hudik/Björkberg ordnade för att spana in eventuella nyförvärv inför säsongen i Allsvenskan.

Annons

Sami Saarinen, 26 år, har meriter från bland annat den Finska högstaligan, det Finska ungdomslandslaget och från Grasshopper–Club Zürich i den Schweiziska högstaligan.

– Han har gjort det bra på de ställen han har spelat och skulle han vilja komma till oss skulle han kunna tillföra mycket, säger H/B:s tränare Andreas Asp.

H/B anordnade under torsdagen en "tryoutmatch" där eventuella nyförvärv testades. Förutom Sami Saarinen deltog även Alftatrion Tobias Johansson, Joacim Rudman och Jesper Persson Hägg. Sebastian Benauda från Söderhamn och Strömsbros Marcus Thunvall visade också upp sig tillsammans med det redan klara nyförvärvet Marcus Gustavsson och stora delar av den Allsvenska H/B-truppen.

Sami Saarinen har även intresse från andra svenska klubbar, bland annat från Gävle GIK, men tycker om det han sett av H/B.

– Det är en intressant klubb med bra lagkänsla. Jag tycker om att så många kommer härifrån från början. Det ger klubben själ, säger han.

Han har ambitioner att inom några år vara med i det finska landslaget men trots detta ser han det inte som en nödvändighet att komma upp i SSL direkt.

– Det viktigaste är att jag och flickvännen trivs där vi hamnar. Sedan kan jag ta det till nästa nivå senare, säger han.

Andreas Asp vet inte vilka chanser de har att knyta till sig Saarinen, men han tycker de kan erbjuda ett intressant alternativ.

– Hos oss får han en bättre roll än han kanske skulle få i ett lag i den högsta divisionen, säger han.

I "tryoutmatchen" vill Asp se att alla spelare vågar spela sitt spel och han tycker att han får som han vill.

– Jag har rätt bra koll på de här spelarna innan men jag tycker att de presterar bra, säger han.

Sami Saarinen gör själv två mål och visar att han kan bli en tillgång om han väljer att skriva på.

– Han är bra. Han bidrar med fart och fläkt och han ser till att skap bra chanser på egen hand, säger Andreas Asp.

Asp ser gärna att flera av de spelare som är på plats spelar för H/B den kommande säsongen.

– Som tränare vill man ha så bred trupp som möjligt, men realistiskt är väl att tre till fyra stycken skriver på för oss, säger han.

Mer läsning

Annons