Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande målvakt ansluter till H/B

/

Jakten på en till målvakt är över.
Hudik/Björkberg har hittat sitt senaste nyförvärv i Dalarna.
– Jag har varit sugen på en ny utmaning, säger Linus Hansson från Hedemora.

Annons

Målvaktstrion i H/B är nu komplett. Marcus Eriksson och Fredrik Nilsson får sällskap av 20-årige målvakten Linus Hansson som ansluter från division 2-laget Hedemora.

– Jag har länge varit sugen på en ny utmaningen och då ringde Andreas (Asp, H/B-tränaren) och fråga hur det såg ut för mig nästa säsong. Det här blir en ny nivå för mig att testa och det ska bli roligt, säger Linus Hansson.

Den unge målvakten har skrivit på ett kontrakt över ett plus två år, där båda parter får känna efter när det första året är avslutat.

Karriären började i Klintens IK innan det blev spel i Hedemora. Där han hunnit med en sväng i division 1, men mestadels i division 2. Ett par månader på Rig i Umeå blev det också, innan återkomsten till Hedemora.

Linus Hansson var också nära en uttagning i det svenska U19-landslaget.

– Det blev en reservplats till slut. Jag hade skadeproblem under samma period då jag hade problem med ett knä, säger han.

Vad är du för typ av målvakt?

– Jag har en fördel i att jag är stor, men ändå ganska smidig och rörlig. Jag rör på mig bra i målet vilket gör det svårt att få bollen förbi mig.

Någon direkt kunskap om H/B har han inte, men känner Viktor Borg lite grann sedan tiden i Rig och Marcus Gustavsson, H/B:s andra nyförvärv från Dalarna.

Fjolårets förstemålvakt i H/B, Fredrik Nilsson, får nu rejäl konkurrens om den positionen.

– Jag vill självklart kriga om platsen som förstemålvakt, annars hade jag inte stått här nu, säger Linus Hansson.

Han kommer inte vara med när H/B startar försäsongen mot GGIK i helgen. Däremot räknar han med att vara spelklar när laget ställs mot SSL-motståndet Granlo i den andra träningsmatchen.

Premiären i allsvenskan är mindre än två månader bort.

– Det ska bli sjukt kul, att få mäta sig med spelare på en annan nivå som man inte mött förut. Jag ska försöka sprida trygghet till laget, säger Linus Hansson.

Mer läsning

Annons