Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas sätta truppen inom tre veckor

/

Förra veckan arrangerade Hudik/Björkberg en tryoutmatch med provspelare.
Nu jobbar klubben vidare för att förstärka laget.
– Vi hade ett möte och diskuterade spelarna från tryoutmatchen, säger nye tränaren Andreas Asp.

Annons

En handfull spelare kom på provspel när H/B arrangerade tryoutmatch för provspelare. Nu har det gått en dryg vecka sedan matchen och klubben jobbar vidare för att förstärka laget.

– Vi hade ett möte där vi diskuterade vad vi tyckte om olika spelare och försökte komma överens om vad vi behöver och vilka som såg mest intressanta ut, säger Andreas Asp.

– Det är några stycken som vi jobbar på och vill ha in, vi behöver mer bredd i truppen.

Tittar ni bara på spelare från tryoutmatchen eller tittar ni bredare?

– Vi tittar åt andra håll också. Exempelvis hade vi ingen målvakt med på tryouten. På den positionen har vi försökt titta av marknaden i Hälsingland, Sundsvall och Gävle men det ser svårt ut att hitta en målvakt för allsvenskan som inte sitter på kontrakt.

Andreas Asp vill inte nämna några namn på spelare som kan tänkas vara intressanta. Men det största namnet på tryoutmatchen, finske Sami Saarinen, imponerade med två mål och har sedan provspelet med Gävle GIK.

– Ja, det är klart att han är intressant och duktig. Men å andra sidan har vi redan John Johnsson och Johan Elving som är duktiga på den positionen.

Framöver väntar tre veckor där det lär hända grejer i H/B-truppen om det kommer in några fler nyförvärv. 20 juli går nämligen H/B in och börjar träna innebandy.

– Förhoppningsvis ska väl truppen vara spikad då, säger Andreas Asp.

Den nye H/B-tränaren, som delar ansvaret med Stefan Månström, har inte varit i klubben särskilt länge. Men han trivs redan bra.

– Det är en bra klubb med bra organisation som vill framåt och tänker på lång sikt. Men jag bor fortfarande kvar i Gävle, så det har varit lite frustrerande att inte kunna vara närvarande hela tiden, säger Andreas Asp.

Mer läsning

Annons