Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B anordnar tryoutmatch

/

Det har varit stiltje på värvningsfronten för Hudik/Björkberg.
Men på torsdag arrangerar klubben en tryoutmatch med provspelare för att hitta eventuella förstärkningar.

Annons

Filip Nilsson är det enda nyförvärvet den allsvenska nykomlingen H/B har gjort klart med inför nästa säsong. I ett led att försöka hitta ytterligare förstärkningar arrangerar klubben en tryoutmatch med provspelare inbjudna.

Bland de som kommer är en trio från Alfta: Tobias Johansson, Joacim Rudman och Jesper Persson Hägg. Lägg där till Falun Ungdoms Marcus Gustavsson och Strömsbros Marcus Thunvall.

– Sedan är det flera som inte kunnat lämna besked ännu, ett par namn från Ljusdal och en spelare i Falun. Sedan är det en trio i Strömsbro som inte vet om de kan få ledigt från jobbet, så där har vi inte heller några klartecken, säger Thomas Elving från H/B:s sportgrupp.

Klubben har inte bara bjudit in provspelare inom landets gränser. Om inget oförutsett händer får man även besök av en spelare från Finland.

– Sker det ingen jätterockad så kommer han till Sverige. Men han ska även till andra klubbar och provträna i så fall, säger Thomas Elving.

Att hitta nyförvärv som allsvensk nykomling i en förhållandevis liten stad som Hudiksvall är inte det enklaste.

– Det är skillnad på division 1 och allsvenskan. Vi har svårt att få hit spetsspelare, det kostar en massa pengar. Eller så ska man kunna erbjuda jobb och boende och det är inte lätt i den här staden.

Känner ni er stressade?

– Nej, absolut inte. Ju fortare man får klart desto skönare, men det är ju bara juni och vi har så många krokar ute.

Några av krokarna är i form av kontakter med spelare som i nuläget siktar in sig på SSL-spel nästa säsong.

– Men känner de att det inte håller eller de inte lyckas ta en plats så är de mer än gärna tillgängliga för oss. Så vi känner ingen oro, vi har spelare som vill komma hit.

Oavsett vilka spelare som kan tänkas bli tillgängliga känner sig Thomas Elving trygg med den grund spelartruppen har i dagsläget.

– Vi har en bra kärntrupp men vi skulle hemskt gärna se mer bredd. Sedan vore det jättekul att smaska upp ett kanonförvärv men just nu har vi inte det. Vi får lita på vår spets och försöka bredda truppen. Vi har ingen målsättning att vara ett topplag, utan vi vill etablera laget i allsvenskan, säger Thomas Elving.

Mer läsning

Annons