Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Strandell till attack mot sin förra klubb: "Jag skäms över att jag spelat i Gävle"

/
  • Emil Strandell, sittandes bredvid just Jesper Lundgren, riktar hård kritik mot förra klubben Gävle GIK.

På torsdagsmorgonen blev det klart att Gävle GIK återkallar Jesper Lundgren, som varit utlånad till Hudik/Björkberg.
Ett beslut som rört upp känslorna hos H/B-backen Emil Strandell, med förflutet i just GGIK.
– Jag tycker att det är förkastligt, helt bedrövligt, säger Emil Strandell.
– Vi har inte tvingat Jesper till någonting, säger Anders Löfgren från GGIK:s sportgrupp.

Annons

Grunden till att Emil Strandell, som spelade i Gävle 2012/2013 och 2013/2014, är så upprörd över Gävles agerande har att göra med en detalj i avtalet. Enligt avtalet skulle Gävle kunna återkalla Jesper Lundgren fram till den 31 januari, med spelarens samtycke.

Men enligt Emil Strandell har Jesper Lundgren velat stanna kvar i Hudik/Björkberg. Ett påstående Jesper Lundgren själv inte vill kommentera vidare , då han inte vill hamna i kläm mellan klubbarna.

– Både innan jul och efter jul har både vi och "Lunkan" aviserat att han ska vara kvar. Sedan tvärvänder Gävle och mer eller mindre tvingar tillbaka honom. I augusti tog han inte en plats i truppen och nu ska han helt plötsligt tillbaka till varje pris. Jag tycker att det är förkastligt, helt bedrövligt, säger Emil Strandell.

H/B-backen uttryckte sin ilska i ett inlägg på twitter, där han bland annat skriver att han skäms för att han en gång spelat i Gävle GIK. En åsikt han står fast vid.

– De gör det här bara för att jävlas. Både mot människan och mot föreningen H/B, det är en människa och god vän som drabbas. Därför gick jag hårt åt, de förtjänar det. Jag skäms för att jag spelat med dem. Det är under all kritik och inte god sed vad gäller övergångar, säger Emil Strandell.

Från Gävles sida anser man inte man gjort någonting fel i situationen. Klubben dementerar att man agerat mot Jesper Lundgrens vilja.

– Vi har inte tvingat Jesper till någonting. Däremot har vi sagt att vi behöver honom. Truppen börjar tunnas ur och vi behöver hans erfarenhet när säsongen går mot sitt slut, säger Anders Löfgren från GGIK:s sportgrupp.

Läs mer: Hudik/Björkberg lägger energin på kommande matcher

Han har viss förståelse för att man blivit besvikna i Hudik/Björkberg, men betonar att man måste se om sitt eget hus i första hand och att Jesper Lundgren är Gävles spelare.

– Det är ju en lurig situation. Jesper har trivts bra och fungerat jättebra i Hudik. Men vi har under säsongen tappat spelare på grund av skador, någon som flyttat hem och nu senast fick vi en back skadad. Vi har en tunn trupp och då måste vi ta hem Jesper, säger Anders Löfgren.

Han tror att grunden till att det blivit så stor sak av Jesper Lundgrens återkallelse ligger i ett missförstånd kring avtalet.

– När vi pratade med Hudik blev de besvikna och förvånade. De trodde att det skulle behålla Jesper resten av säsongen och det trodde vi också från början. Ursprungsproblemet är nog att man räknat med att han skulle vara kvar säsongen ut, säger Anders Löfgren.

Vad säger du om Emil Strandells kommentarer?

– Jag har läst hans twitterinlägg och blir jättebesviken på såna kommentarer. Jag tycker det är tråkigt för jag tycker jättemycket om hela föreningen Hudik/Björkberg. Vi gör ingenting för att jävlas med dom på något vis. Men vi spelare i SSL och truppen tunnas ur, då måste vi ju få ta hem vår egen spelare, säger Anders Löfgren.

Mer läsning

Annons