Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter svackan – H/B-tränaren tvingas lämna sin post: "Känner att det är ett misslyckande"

/
  • Andreas Asp får lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Hudik/Björkberg.

Efter en bra start på allsvenskan har Hudik/Björkberg hamnat i en formsvacka.
Nu väljer klubben att sparka tränaren Andreas Asp från sin post.
– Klart man känner att det är ett misslyckande, säger Andreas Asp.

Annons

På måndagskvällen togs beslutet. Andreas Asp kommer inte fortsätta träna Hudik/Björkberg under resten av den allsvenska säsongen.

Läs mer: Klubben om beslutet: "Vill få en förändring"

– Vi hade ett möte och då förklarade klubben att jag inte skulle fortsätta träna laget, säger Andreas Asp.

Beslutet kom efter en rad matcher där H/B haft det tufft. På de fyra senaste matcherna har man tre förluster och en oavgjord efter ordinarie tid.

– Klart man känner att det är ett misslyckande. Det är många saker som snurrar i huvudet, många tankar och funderingar. Man får försöka ta lärdom och gå stärkt ur det på något vis. Man får inte sänka sig själv, men samtidigt vara öppensinnad och lyssna, säger Andreas Asp som förstått att det inte är de strikt sportsliga resultaten som ligger till grund för att han får lämna som tränare.

Läs mer: Han är allsvenskans yngste tränare

– De (klubben) tyckte inte att spelarna kände samma glöd längre och då tyckte dom att det behövde göras en förändring. Att jag får lämna är inte grundat på bara sportsliga anledningar, mer glädjeaspekter, säger han.

Har du någon förståelse för beslutet?

– Klart man har det. Går det tungt behöver man ju kanske ändra på någonting. Som tränare är du ju huvudsakligt ansvarig för resultat och det som sker. Hade det gått långt över förväntningarna hade man fått credd i stället. Jag är ansvarig för det som sker på planen.

Andreas Asp kom till klubben som ny tränare inför säsongen, då han anlände från Runsten. Då tog han över den allsvenska nykomlingen och han blev själv debutant i den näst högsta serien.

Klubben har spelat tolv omgångar i allsvenskan när han nu får lämna. Men att han helt försvinner från klubben är inte klart ännu.

– De vill ha kvar mig som någon slags sportchef, men det är inget som är bestämt än. Jag har fått en förfrågan och kommer fundera i några dagar. Det vore fel att ta beslut nu när man är besviken, säger Andreas Asp.

Mer läsning

Annons