Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assisterande är klar – nu jagar H/B ny huvudtränare: "Honom har vi pratat med ett tag"

/
  • Hudik/Björkberg rustar för ännu ett år i allsvenskan.

Jakten på en ny huvudtränare går vidare för Hudik/Björkberg.
Men en ny assisterande tränare är klar till nästa säsong – då Mikael Ericsson tar plats i båset.
– Vi ville jättegärna ha in honom, så det känns jättebra, säger sportansvarige Per Jonsson.

Annons

Hudik/Björkberg klarade sig kvar i allsvenskan med ett nödrop, efter ett superdrama i den sista omgången . Nu pågår rustandet av den allsvenska truppen inför nästa säsong.

Där är det för tillfället stort fokus på att hitta en ny huvudtränare efter Thomas Elfving, som tackade för sig efter säsongen och numera ingår i klubbens sportkommitté.

– Jakten på en tränare är i full gång och vi har några namn som vi jobbar på, men ingenting är klart, säger Per Jonsson, som är en av fyra personer i sportkommittén.

Med en nyligen avslutad säsong känner H/B ingen stress att hitta Elfvings efterträdare. Däremot börjar stora delar av den övriga ledarstaben att ta form.

Petter Norman fortsätter som fystränare, samtidigt som Lars-Göran Wallin stannar kvar som lagledare.

Som assisterande tränare plockar H/B in Mikael Ericsson, ett välbekant namn i Hälsinglands innebandykretsar. Ericsson har tidigare tränat både Håsta och Gluggen.

– Honom har vi pratat med ett tag. Vi ville jättegärna ha in honom, så det känns jättebra. Det känns även bra med "Larra" och Petter Norman, som har betytt jättemycket för oss, säger Per Jonsson.

Läs mer: Rikard Bäckmans krönika: "Det här måste H/B göra nu"

I en tidigare intervju förklarade Thomas Elfving att han gärna vill se ett meriterat nyförvärv på varje position, för att förstärka laget och dessutom skapa en konkurrenssituation i en tämligen tunn trupp. För stunden är inga nyförvärv klara, men enligt Per Jonsson är målet att krydda laget med både bredd och spetskompetens.

Klart är dock att Dennis Bergman gör en nysatsning med H/B, efter en lång tids skadefrånvaro.

– Han var borta hela säsongen i fjol. Han har opererat foten och nu känns det okej och ska satsa fullt ut med oss. Det är jätteroligt, det känns som ett nyförvärv även fast det är vår spelare, säger Per Jonsson.

Samtliga spelare från den nyligen avslutade säsongen har kontrakt även över nästa. Men samtidigt har flera spelare gjort ett namn för sig själva efter en stark allsvensk säsong, och kan försvinna till större klubbar.

Ett exempel är Johan Elving, som har fått chansen i IBF Falun .

– Vi har aldrig stoppat en spelare som vill vidare. Naturligtvis vill vi att Johan ska spela med oss, men det ska stämma för honom också. Vi ser till spelarens bästa, det är ett jättekul äventyr för Johan med Falun. Och även en bekräftelse för oss, att vi får iväg spelare. Tidigare har "Jacke" (Jakob Jonsson) testat, och nu är det Johan.

Mer läsning

Annons