Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsång på Stenö tar ton igen – ordnar busstur dit: "Vi tror på ännu fler besökare i år"

Även i sommar kommer kända toner att rulla över Stenös stränder. Tre enade PRO-föreningar fortsätter sitt arrangemang Allsång på Stenö – Monica Törnell första artisten ut.

På sommaren tunnas utbudet av pensionärsaktiviteter ut och många blir sittande hemma. Därför föddes Allsång på Stenö i fjol och därför återkommer det i sommar. Formatet är taget från förbilden Allsång på Skansen.

– Det finns verkligen ett behov av det här, säger Mats Hanold, som är med i arrangörstaben.

Runt 700 kom i fjol, utspridda över de tio onsdagarna. I sommar blir det åtta onsdagar med start 29 juni och Mats Hanold hoppas på ännu fler besökare nu. Han välkomnar också att sångsugna pensionärer tar barnbarnen med sig, det finns barnpassning, hoppborg och lekplats. Nytt för året är att en buss kommer att plocka upp de som inte har möjlighet att ta sig dit, något som gjorts möjligt med sponsorhjälp.

– Vi välkomnar alla, varenda människa ut hit, säger Mats Hanold.

Läs också: Allsång även nästa sommar

I år har de tre ansvariga PRO-föreningarna gått ihop i en gemensam förening, Stenös vänner, som står för arrangemanget.

– Det bli mycket enklare så, nu går det snabbt mellan beslut och handling.

Mats Hanold berättar även om andra inslag i sommar: lotteri, en fast orkester för hela säsongen, bouleturnering, surströmmingskväll, ett nyinstiftat pris till en idrottande ungdom, rollatorvänlig tipsrunda.

När det kommer till sången får Monica Törnell sätta tonen på premiären onsdag 29 juni.

– Vi har försökt att få i hop lokala artister, även lite yngre.

Mats Hanold lovar att Allsång på Stenö kommit för att stanna. Han säger att det ett roligt arrangemang att jobba för – om än väderberoende.

– Det är ju alltid så. Men mindre nu när vi ordnar med buss. Det vore ju bra om det stod så många och väntade att vi blev tvungna att ordna en buss till. Då gör vi det, det är det vi finns til för, säger Mats Hanold.

Läs också: Magisk lyskväll tog farväl av sommaren