Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsång med överraskningar

/
  • René Östlund, Hudiksvall, och Per-Arne Persson, Gävle, sjunger med i
  • Allsångsledarna Malin Ovanfors, Liam Blackmore, Malin Blackmore, Annika Lönn-Frank och Leif Bylars bildar kör bakom Carlene Carter (eller är det Ingrid Ovanfors?)

Allsångsäsongen är redan över på de flesta håll. Då slår Trogstaborna till med en allsångsfest som har allt: Solsken, karaokemaskin, en hyllningssång till den egna byn och utländska storstjärnor (?) som gästartister.

Annons

Kvällens första sång heter "Trogsta i mitt hjärta", efter känd förlaga. Publiken, ett 70-tal vuxna och barn, sjunger med lite tvekande. De är kanske mer vana att sjunga Skansen-varianten än den lokalt anpassade texten.

Så småningom ökar dock trycket på gräsmattan utanför Trogstagården medan regnmolnen viker och solen bryter fram.

Publiken klappar förtjust takten till Liam Blackmores tolkning av "I saw her standing there" och sjunger glatt med i klassiska slagdängor som "Dagny", "Oa hela natten" och Travellings Wilburys största hit "Handle with care". De sex allsångsledarna turas om att gå runt med mikrofonen bland bänkarna.

Första gästartisten presenteras som Carlene Carter "som bor någonstans bortanför Stockholm". Eller är det bara Ingrid Ovanfors som har klätt ut sig?

Det är andra sommaren i rad som Trogsta skola intresseförening arrangerar allsångskväll på Trogstagården. Alla intäkter går till skötseln av gården.

– Det handlar också om gemenskap och vi försöker göra lite nya saker, säger Per-Arne Berg som är ordförande i intresseföreningen.

Mer läsning

Annons