Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vass satir i årets karneval i Färila

Politiker, sjukvården och kommunala tjänstemän fick sig en rejäl tilltvålning i årets upplaga av Karnevalen i Färila. Men även kändisar syntes bland ekipagen.

Annons

Karnevalen, som är som en rullande revy, drog fram genom Färila på lördagseftermiddagen och tusentals personer hade samlats längs gatorna för att få sig ett gott skratt.

Ekipagen är uppdelade i olika klasser beroende på ålder och antal deltagare. Traditionsenligt bjöd de på såväl satir som dansnummer. Kommunchefen Claes Rydbergs senaste affärer kommenterades flera gånger, antingen som cyklande semesterfirare eller som rökt kostymnisse med hemliga dokument.

Kommunchef Claes Rydberg gjordes det mycket narr av under karnevalen. Här Malin Lindgren som Rydberg i ekipaget

Det största värstingekipaget bestod av ett helt zombietåg som alla badat i Kyrksjön. De var svårt sargade och missbildade men kunde ändå dansa koreograferat och sjunga om att det minsann inte är farligt att bada i sjön.

Bland ungdomsekipagen fanns Zlatan, ett inlägg i debatten om utebad i Färila och en väldig massa nyfödda prinsar. Men är den amerikanske prinsen Prince verkligen död?

Att driva såväl sjukvård som skolskjuts och timmerbil är inga konstigheter för landsbygdens entreprenörer.

Den uteblivna ambulansen i Ljusdal sommar gav upphov till flera ekipage. Landsbygdens folk är driftiga: flera olika lokala företag kunde minsann ta över sjukvården, med en del tvivelaktiga metoder.

Miljöpartiet föregick kritik genom att själva ställa upp i karnevalen och lanserade en ny idé: grönkol. De målade helt enkelt om grillkol grön.

Hanna Persson och László Gönczi gjorde en miljöinsats genom att måla kol grön.

Vinnare i värstingekipage och vinnare av 10 000 kr blev Föne med "ICA tar jouren". Ungdomsklassen vanns av Mångses som tände eld på en rullande halmbock och i fåmansekipageklassen vann Malin Lindgren med sitt "Autosvar".

Mer läsning