Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stiko Per Larsson har nått Leksand och målet på en miljon kronor

På lördagen vandrade en lycklig Stiko Per Larsson in i Leksand.
– Vi ville nå en miljon till SOS Barnbyar under fem år, och vi klarade det. Helt otroligt, säger Stiko Per Larsson.

Annons

Han möttes av ett 60-tal personer. Efter 41 dagar till fots, totalt 95 mil och 43 konserter senare nådde Stiko Per Larsson och hans vandringsturné Leksand. Den 2 maj lämnade han hemmet i Insjön och åkte upp till Sundsvall för sitt första uppträdande på årets vandringsturné. Sedan dess har han vandrat i en månad och gjort en spelning varje kväll.

I början på maj var han i Bollnäs

Stiko Per Larsson i mål tillsammans med sonen Pelle.

Poängen med hans vandringsturnéer har varit, förutom att uppträdda live, att samla in pengar till SOS Barnbyar.

De tidigare turnéerna har han samlat ihop sammanlagt cirka 700 000 kronor. Därför var målet att under årets turnésväng att ta sig över en miljon kronor.

När han kom till Grängesberg hade han fått hälften av de 310 000 kronorna som behövdes, men redan då hade han gott hopp om att nå målet under den sista veckan. Och han lyckades verkligen. Den sista svängen genom Dalarna gav god utdelning - det blev 330 000 kronor, och då tickar pengarna fortfarande in.– Jag är otroligt glad och stolt. Det är publiken längs vägen som gjort detta möjligt. Jag vill tacka alla de tusentals människor som kommit på konserterna, bidragit till insamlingen och samtidigt gett mig ett minne för livet, säger Stiko Per Larsson.

Mer läsning