Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäkt i publikhav på Peace & Love och Power meet – polisen: "Det är åt helvete att det här ska hända"

En flicka har anmält att hon blivit våldtagen på festivalen Peace & Love i Borlänge. Våldtäkten ska ha skett under en spelning med artisten Albin Myers.
– Det är åt helvete, säger polisen.

Annons

– Flickan uppger att hon ska ha blivit våldtagen i samband med en konsert på området. Det ska ha skett i publikhavet, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen, till TT.

Enligt festivalens spelschema uppträdde artisten Albin Myers på scenen Tropico mellan klockan ett och två på lördagsmorgonen. Polisen fick anmälan om våldtäkten vid klockan halv tre då flickan, som är under 18 år gammal, hade tagit sig till sjukhus.

– Det är åt helvete att det här ska hända, säger Lars Byström.

TT har varit i kontakt med Peace & Love, men festivalens ansvariga vill inte kommentera händelsen förrän de fått en mer samlad bild av vad som hänt.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Under fredagen anmäldes två sexuella ofredanden i samband med festivalen. Inte heller i de fallen har någon misstänkt gärningsman gripits.

Efter flera anmälningar den senaste tiden om både ofredanden och våldtäkter på musikfestivaler har flera av arrangörerna skärpt övervakningen och tvingats se över hur de ska arbeta för att förebygga sexbrott.

Livemusik Sverige, en intresseorganisation med runt 120 medlemmar, tillsatte redan i vintras en arbetsgrupp för att få fram åtgärder mot sexbrott på festivaler.

Även i samband med bilträffen Power Big Meet i Västerås ska två kvinnor ha utsatts för våldtäkt under natten mot lördag. En man född 1980 har gripits, misstänkt för att ha förgripit sig på två kvinnor på Lögarängsbadet.

Kvinnorna är födda 1993 och 1998.

Anders Hedström, presstalesperson för polisen i Västerås bekräftar att våldtäkterna ska ha skett i samband med Power Big Meet.

– Ja, det ligger i cruisingområdet kan man säga, i Lögarängområdet.

Mer läsning

Annons