Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbor mitt i terrordramat i Paris: "Känner jätteobehag"

/

Sundsvallsborna Fredrik och Susanne Ekwurtzel for till Paris på en weekend-resa.
Nu sitter de fast på sitt hotellrum 700 meter från Louvren.
– Jag känner ett jätteobehag, det är undantagstillstånd i Paris och här sitter vi på vår lilla semester. Vi har ju tre barn hemma i Sverige också, säger Susanne Ekwurtzel.

Annons

Läs även: Liverapportering från händelserna i Paris.

Paris skakas just nu av ett fruktansvärt terrordåd där dödssiffran stiger hela tiden. Mitt i den franska huvudstaden befinner sig Fredrik och Susanne Ekwurtzel. Just nu befinner de sig på sitt hotellrum, beläget cirka 700 meter från Louvren.

När de fick reda på vad som hänt befann de sig på en restaurang i närheten.

– Vi fick vår första signal om vad som hänt via ett sms från en vän i Stockholm samt att det var några amerikaner vid bordet bredvid som också sett det. Då gjorde vi klart och gick tillbaka till hotellet, säger Susanne Ekwurtzel.

Av skjutningarna har de inte hört något själva utan hämtar nu all information om vad som händer via nätet. Någon information från hotellet har de inte fått.

– Vi har köpt massor med extra surf, säger Susanne Ekwurtzel.

Det ska ha varit skjutningar även vid just Louvren?

– Ja vi läste det vi också men vi har inte hört något. Däremot hör vi ju polissirenerna hela tiden utanför fönstret, det ljuder hela tiden, vi var just där i går också, säger Fredrik Ekwurtzel.

Vad som händer nu har de ingen aning om.

– Vi har sms:at hem till alla om att just nu är det lugnt. Det är klart att det är jäkligt obehagligt men vi kan inte göra så mycket åt det.

– Baren på hotellet stängde den också, allt är bara svart överallt.

Läs även: Paris: Svenskar manas hålla sig inne.

För lördagen hade de planerat ett besök till Montmartre, vad som händer med den är högst oklart och känns just nu ganska futtig i sammanhanget.

– Vi får ta reda på mer i morgon, just nu har vi ingen aning. Vi har tänkt åka hem på söndag, hoppas vi, säger Susanne Ekwurtzel.

Mer läsning

Annons