Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majids vänner hoppas att han återvänder till Boliden

I Boliden, i området där Mutar Muthanna Majid bodde, är det i dag en lättad och glad stämning. Grannar och vänner hoppas på att Mutar snart ska komma tillbaka.

Annons

I Boliden delade Mutar Muthanna Majid lägenhet med två andra asylsökande, Tassahalam och Tesfalem Rusom, som i dag känner sig lättade och hoppas att deras vän snart kommer tillbaka, rapporterar Norran.

Läs även: Majids familj jublar över att sonen släpps

Tasshalam uttrycker stor glädje över att Mutar blivit frisläppt och beskriver för Norran på knapphändig svenska det dramatiska ögonblicket när polisen bröt upp dörren och grep Mutar.

Läs mer: Majid släpps – inte längre misstänkt

Även om grannarna uttrycker en stor respekt för polisen säger de att de har upplevt händelsen som väldigt konstig. Flera av grannarna säger till Norran att det var något som inte stämde när Mutar Muthanna Majid greps.

Nu vill grannarna att Mutan ska komma hem då han är väldigt omtyckt och uppskattad i området.

Till Norran berättar Kiflom Ezra och Jyonas Tesfay, grannar till Mutar, hur polisen beslagtog deras mobiltelefoner. Men trots det säger de att rättsväsendet i Sverige uppenbarligen fungerar bra då de ska släppa Mutar Muthanna Majid på fri fot.

Läs mer: 22-åringen fri från terrormisstankar – följ liverapporteringen här

Mer läsning

Annons