Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen koncern för SvD och Mittmedia

Mediehusen Schibsted och Mittmedia skrotar planerna på en gemensam koncern för morgontidningar.

Annons

Samgåendet som presenterades i våras berörde nästan 30 dagstidningar, däribland Svenska Dagbladet.

I ett gemensamt pressmeddelande skriver de att man har haft konstruktiva samtal men landat i att det inte finns förutsättningar för en gemensam koncern i nuläget.

– Att skapa en ny mediekoncern är en komplicerad process. Vi har haft goda och konstruktiva samtal med MittMedia, som vi tycker är en spännande och intressant koncern. Vi tror fortfarande på tanken att tätare samarbeten vore bra för branschen, men under samtalens gång har vi kommit fram till att förutsättningarna för just den här affären inte är de optimala för tillfället, säger Raoul Grünthal, Sverigechef för Schibsted och styrelseordförande i SvD, i ett pressmeddelande.

Den avsiktsförklaring man undertecknade i maj löper därför ut den här veckan.

– Det har varit bra och givande diskussioner. MittMedias tidningar och Svenska Dagbladet står båda för god kvalitetsjournalistik och jag är nöjd med diskussionerna. Men jag delar uppfattningen att vi fortfarande står en bit ifrån varandra. Därför är det just nu inte meningsfullt att förnya avsiktsförklaringen, säger Lars Leijonborg, styrelseordförande i MittMedia.

Mittmedia äger helahälsingland.se, Hudiksvalls tidning, Söderhamns-Kuriren, Ljusdals Posten och Ljusnan.

Mer läsning

Annons